“Τρυπώσαμε” στα εξωτερικά του Νοσοκομείου Ρίου – ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ – Ιδού ο “εφιάλτης”

    Ημερομηνία:

    Mavropoulis

    Η καταγγελία του συνδικαλιστή δάσκαλου Στέλιου Παλαρμά ήταν ξεκάθαρη: «Ο πατέρας μου ήταν για 3 μέρες σε ένα ράντζο στον διάδρομο των εξωτερικών ιατρείων». «Ναι όντως υπήρξε μία Παρασκευή στην οποία λόγω των πολλών εισαγωγών κυρίως περιστατικών covid το πρόβλημα ήταν τεράστιο» μας επιβεβαιώνει ο αναπληρωτής διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Δημήτρης Μπάκος. Καταφέραμε και «τρυπώσαμε» ξημερώματα στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Ρίου. Λαμβάνοντας όσα μέτρα προστασίας μας επίτασσε η κατάσταση. Τα ράντζα στους διαδρόμους των εξωτερικών ιατρείων είναι μία συνηθισμένη εικόνα αφού οι θαλαμίσκοι με τα παραβάν δεν επαρκούν για το σύνολο των ασθενών που φθάνουν ιδιαίτερα τις βραδυνές ώρες εκεί. «Από το απόγευμα και μετά ο φόβος στον άνθρωπο για την υγεία του αυξάνεται, οπότε αυξάνεται και ο αριθμός όσων προσέρχονται στο Νοσοκομείο» μας δηλώνει γυναίκα γιατρός που υπηρετεί στο ΕΣΥ.

     

    Ο κ. Δημήτρης είναι από την Κ. Αχαϊα και έχει την μάνα του στο Νοσοκομείο! Την είχε φέρει την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου. Ηξερε ότι τη νύχτα του Σαββάτου… θα περνούσε και πάλι καθισμένος σε μία καρέκλα την οποία από κάπου «βούτηξε» προκειμένου να εξυπηρετηθεί! «Δώδεκα ώρες κάθισα εγώ, δώδεκα η αδελφή μου, και τώρα είναι πάλι η σειρά μου» μας είπε. Μόλις ξεκινούσε το δεύτερο 24ωρο αναμονής… στον διάδρομο των επειγόντων περιστατικών. «Μας είπαν ότι δεν υπάρχει δωμάτιο ούτε για δείγμα. Τους πιστεύω. Είναι καλοί άνθρωποι. Κάνουν τα πάντα για εμάς, αλλά εδώ που φθάσαμε… δεν υπάρχει ούτε κρεβάτι στους ορόφους»!

     

    Η κυρία Κατερίνα έφερε τον σύζυγό της στο Νοσοκομείο του Ρίου. Μας δείχνει την πάνα που της έδωσαν για να την φορέσει στον άνδρα της. «Τι να κανω; Είμαι σε απόγνωση. Είναι ο άνθρωπος μου στο ράντζο τόσες ώρες. Πώς να του αλλάξω την πάνα; Σε κοινή θέα; Γιατί θα πρέπει να ξεφτιλίζεται ο άνθρωπος»; Οι απορίες της ακούγονται όχι απλά λογικές αλλά και απόλυτα δικαιολογημένες. 67 ετών ο σύζυγός της, με πρόβλημα στο ισχύο. Ούτε να τον μετακινήσει δεν μπορεί. Κάθεται σε μία καρέκλα που κατάφερε να «εξασφαλίσει» και περιμένει. Και σε αυτήν την περίπτωση το «μάννα εξ ουρανού» λέγεται… κλίνη σε ένα δωμάτιο στους ορόφους. Μέσα σε έναν θαλαμίσκο του τμήματος επειγόντων περιστατικών βρήκαμε την κυρία Ελένη. «Είμαι σε αυτή την καρέκλα 24 ώρες. Δεν μπορώ να αφήσω τον άνθρωπό μου. Κάποια στιγμή την πρώτη μέρα τον πήραν για εξετάσεις. Βρήκα την ευκαιρία να πάω τουαλέτα. Μόλις επέστρεψα… είχαν πιάσει άλλοι τον ράντζο. Τσακώθηκα με μία γιατρό. Τι να κάνω; Ζούγκλα εδώ μέσα».

     

    Μπορεί να συμβαίνουν όλα αυτά αλλά το Νοσοκομείο δεν έχει αναστείλει καμία λειτουργία του. Όλα τα περιστατικά εξυπηρετούνται. Όμως η καθυστέρηση σε πολλές περιπτώσεις είναι εξαντλητική. «Ο πατέρας μου χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο το μεσημέρι της Παρασκευής. Φθάσαμε εκτάκτως εδώ και μας έβαλαν στα επείγοντα εξωτερικά ιατρεία. Από εκείνη την ημέρα μέχρι και το μεσημέρι της Δευτέρας είμαστε εδώ. Δεν έχουμε φύγει από το ράντζο, δεν υπάρχει κρεβάτι σε κανέναν θάλαμο και σε καμία κλινική. Όλα είναι covid. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές των εξωτερικών ιατρείων κάνουν τα πάντα. Υπερβαίνουν και τους εαυτούς τους. Δεν είναι ότι αδιαφορούν ή οτιδήποτε άλλο. Οντως δεν υπάρχει ούτε ένα διαθέσιμο κρεβάτι στο Νοσοκομείο» έγραφε στο facebook το Σάββατο 13 Νοεμβρίου ο συνδικαλιστής εκπαιδευτικός Στέλιος Παλαρμάς.

     

    GYMALL

    «Η κατάσταση είναι πολύ πιεστική. Εχουμε μετατρέψει 5 κλινικές σε κόβιντ ενώ χρησιμοποιούμε και μία για ύποπτα περιστατικά. Σύνολον 6. Είναι λογικό να υπάρχει καθυστέρηση στην εισαγωγή νέων περιστατικών σε κλινικές. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, πιστέψτε με όμως κάνουμε ότι μπορούμε» μας δηλώνει ο αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Ρίου Δημήτρης Μπάκος.

     

    «Η κατάσταση στα νοσοκομεία έχει αρχίσει να γίνεται πολύ πιεστική» τόνιζε μετά την πρόσφατη σύσκεψη με υγειονομικούς φορείς ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης. Σε καθημερινή βάση οι αριθμοί των νοσηλευομένων αυξάνονται.

    «Η πίεση αυξάνεται και στα νοσοκομεία της νότιας Ελλάδας, δηλώνει η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αχαΐας Άννα Μαστοράκου. «Ο νομός Αχαΐας είναι στο “βαθύ κόκκινο” και από επιδημιολογικό φορτίο και από πίεση στο σύστημα Υγείας … Έχουμε πληρότητα στις ΜΕΘ. Στο νοσοκομείο του Ρίου ανοίγουν κι άλλες κλίνες που θα γεμίσουν πολύ σύντομα από περιστατικά covid-19 που περιμένουν να διασωληνωθούν …»!

     

    Η μετάλλαξη Δέλτα του κορονοϊού έχει χτυπήσει για τα καλά το σύστημα υγείας. Παρόμοιες εικόνες συναντά κάποιος και στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας». Και εκεί, στους διαδρόμους των εξωτερικών ιατρείων, η θλίψη για την κατάσταση και η συμπόνια για όλους αυτούς τους ανθρώπους… περισσεύουν!

     

    "Τρυπώσαμε" στα εξωτερικά του Νοσοκομείου Ρίου - ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ - Ιδού ο "εφιάλτης" "Τρυπώσαμε" στα εξωτερικά του Νοσοκομείου Ρίου - ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ - Ιδού ο "εφιάλτης" "Τρυπώσαμε" στα εξωτερικά του Νοσοκομείου Ρίου - ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ - Ιδού ο "εφιάλτης" "Τρυπώσαμε" στα εξωτερικά του Νοσοκομείου Ρίου - ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ - Ιδού ο "εφιάλτης" "Τρυπώσαμε" στα εξωτερικά του Νοσοκομείου Ρίου - ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ - Ιδού ο "εφιάλτης" "Τρυπώσαμε" στα εξωτερικά του Νοσοκομείου Ρίου - ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ - Ιδού ο "εφιάλτης" "Τρυπώσαμε" στα εξωτερικά του Νοσοκομείου Ρίου - ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ - Ιδού ο "εφιάλτης" "Τρυπώσαμε" στα εξωτερικά του Νοσοκομείου Ρίου - ΦΩΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ - Ιδού ο "εφιάλτης"

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τα 9 πιο υγιεινά ψάρια και θαλασσινά για να φάτε τη Μεγάλη Εβδομάδα

    Με τη Μεγάλη Εβδομάδα να έχει ξεκινήσει, οι περισσότεροι...

    Viral το κρεοπωλείο που συμβουλεύει πελάτες να αγοράσουν σουβλάκια αντί για αρνί

    Το κρεοπωλείο στη Θεσσαλονίκη προτείνει σε όσους δεν μπορούν να «πλησιάσουν» το αρνί...

    Δημήτρης Κόκοτας: Αναπνέει χωρίς μηχανική υποστήριξη

    Ένα όμορφο Πάσχα αναμένεται να κάνει η οικογένεια του Δημήτρη...

    ΠΑΤΡΑ – ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗ ΓΟΥΝΑΡΗ: Οχημα χτύπησε γυναίκα ΦΩΤΟ

    Μία γυναίκα παρασύρθηκε από ταξι στη 1 μετά το...