ΠΑΤΡΑ: «Το ψέμα κι η αλήθεια μέσα στα παραμύθια» ένα πρόγραμμα για παιδιά στα Παλαιά Σφαγεία

    Ημερομηνία:

    Το Εργαστήριο Σκηνικής Πράξης και Λόγου του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων – Καρναβάλι Πάτρας υλοποιεί το πρόγραμμα «Το ψέμα κι η αλήθεια μέσα στα παραμύθια», όπου θα συμμετάσχουν φοιτητές και μέλη του Εργαστηρίου Σκηνικής Πράξης και Λόγου.

    Στα εκπαιδευτικά εργαστήρια που έχουν προγραμματιστεί από την 7η Δεκεμβρίου 2021 έως την 13η Μαϊου 2022 (κάθε Τρίτη και Παρασκευή) στην αίθουσα Κ7 των Παλαιών Σφαγείων (αίθουσα αφιερωμένη στον Καραγκιόζη) τα παιδιά θα παρακολουθήσουν αφηγήσεις ελληνικών λαϊκών παραμυθιών. Τα παραμύθια, όπως ξέρουμε, έχουν τις ρίζες τους στην πιο αρχαία ανατολή του κόσμου και γεννήθηκαν ταυτόχρονα σε όλους τους πολιτισμούς από τις Ινδίες και την Κίνα έως την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη. Τα παραμύθια είναι μαγικά, ζωομορφικά, χιουμοριστικά, διδακτικά και διαδραματίζονται σ΄ έναν κόσμο εξωπραγματικό. Σε αυτό τον κόσμο ο μικρός και ο μεγάλος ακροατής βρίσκει ό,τι τον γοητεύει και το οικειώνεται σαν παρακαταθήκη και πολύτιμη προσωπική του κληρονομιά για την πορεία της ζωής του.

    Οι μικροί ακροατές στην αίθουσα Κ7 θα ακούσουν τις αφηγήσεις των παραμυθιών, θα συμμετάσχουν στη δημιουργική ακρόαση και στη συνέχεια θα «δημιουργήσουν» επιλέγοντας κάθε φορά είτε να κάνουν ένα δικό τους παραμύθι είτε να δημιουργήσουν και να τραγουδήσουν ένα τραγούδι, είτε να κατασκευάσουν μάσκες και κοστούμια για τους ήρωες.

    Υπεύθυνες του προγράμματος από το εργαστήριο του Τ.Θ.Σ. είναι η κα Δέσποινα Γεωργακοπούλου και η κα Μαρία Φραγκή.

     «Το ψέμα κι η αλήθεια μέσα στα παραμύθια» ένα πρόγραμμα για παιδιά στα Παλαιά Σφαγεία

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΔΕΥΑΠ: Εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ προκαλούν διακοπές υδροδότησης την Δευτέρα 25 Αυγούστου

      Από την ΔΕΥΑΠ ανακοινώνεται ότι λόγω εργασιών και διακοπής...

    Κεφαλονιά: Μία μυσταγωγία μνήμης για τον Μίκη Θεοδωράκη

    Η 20η Αυγούστου 2025 θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη...

    Άρης Μουγκοπέτρος: Το μήνυμά του μέσα από το γυμναστήριο – «Δεν υπάρχει “δεν μπορώ”, θα μπορέσω»

    Πίσω του προσπαθεί να αφήσει την περιπέτεια που πέρασε...

    Γαία Μερκούρη: Άντρας με είχε ακολουθήσει, στεκόταν πίσω μου και αυνανιζόταν

    Μια εμπειρία παρενόχλησης που βίωσε στο κέντρο της Αθήνας...