Κοροναϊός: Αυτά είναι τα βασικά συμπτώματα όσων έχουν την παραλλαγή Όμικρον

    Ημερομηνία:

    Για τα συμπτώματα της Covid από την αρχή του πρώτου πανδημικού κύματος μέχρι τώρα και κατά πόσο οι μεταλλάξεις έπαιξαν ρόλο σε αυτό, μίλησε ο καθηγητής Παθολογικής Φυσιολογίας, Νικόλαος Σύψας, στην ενημερωτική εκδήλωση της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ για την πανδημία και τον εμβολιασμό.

    Ο καθηγητής τόνισε πως στην αρχή οι ασθενείς με covid ταλαιπωρούνταν κυρίως από πυρετό, ξηρό επίμονο βήχα και σε μικρό βαθμό γαστρεντερικές διαταραχές.

    Ωστόσο όπως τόνισε τα πράγματα αλλάξαν όταν ήρθε η παραλλαγή Δέλτα.

    Φλίγκος

    «Πλέον κυριαρχούν τα συμπτώματα του κρυολογήματος. Μύτη που τρέχει, πονόλαιμος και πονοκέφαλος είναι τα βασικά συμπτώματα», τόνισε ο κύριος Σύψας.

    Ο καθηγητής ανέφερε και τα πρώτα στοιχεία για τα συμπτώματα που εμφανίζει ο ασθενής με την παραλλαγή Όμικρον.

    «Ήδη τα στοιχεία των πρώτων εβδομάδων δείχνουν ξανά κοινό κρυολόγημα. Οι ασθενείς ταλαιπωρούνται με πονοκέφαλο, κόπωση και μύτη που τρέχει.

    «Σε περίπτωση λοιπόν που αναρωτηθεί κανείς τι έχει, η απάντηση είναι «Δεν γνωρίζω», οπότε η λύση είναι τεστ και κατά προτίμηση μοριακό», τόνισε ο καθηγητής.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Στην κυριολεξία η Revolut αυξάνει τον ανταγωνισμό μεταξύ των τραπεζών στην ελληνική αγορά

    Στην κυριολεξία η Revolut αυξάνει τον ανταγωνισμό μεταξύ των...

    ΠΑΤΡΑ: Στο ίδιο έργο θεατές για Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων»!

    Στο ίδιο έργο θεατές για Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων»! Η...

    ΠΑΤΡΑ: Κατάσχεση 550 ευρώ για κλήση… του 2002

    Η «Πολιτεία» το αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα και ήδη...

    ΑΧΑΪΑ: “Κολλάνε” στη Ζωή

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι και άλλα στελέχη της Αριστεράς κάνουν...