Συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκιπα Faisal Bin Farhan Al-Saud

    Ημερομηνία:

    Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα υποδεχθεί στην Αθήνα αύριο, Τρίτη 4 Ιανουαρίου, τον ομόλογό του της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκιπα Faisal Bin Farhan Al-Saud.

    Φλίγκος

    Θα υπάρξει κατ’ιδίαν συνάντηση των δύο Υπουργών στις 12:00 και στην συνέχεια θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες και γεύμα εργασίας.

    Οι κοινές δηλώσεις στον Τύπο αναμένεται να λάβουν χώρα στις 13:30.

    ICECAP

    Η επίσκεψη αυτή, η δεύτερη του ΥΠΕΞ της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα σε διάστημα λιγότερου του ενός χρόνου (είχε προηγηθεί η συμμετοχή του στο Φόρουμ Φιλίας τον Φεβρουάριο 2021) έρχεται σε συνέχεια της επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών, μαζί με τον Υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο, στην Σαουδική Αραβία τον περασμένο Απρίλιο και βεβαίως της επίσκεψης του Πρωθυπουργού τον περασμένο Οκτώβριο.

    Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν οι διμερείς σχέσεις στον τομέα της άμυνας, της οικονομίας και των επενδύσεων, καθώς και η συνεργασία στους διεθνείς οργανισμούς.

    Επίσης, αναμένεται να εξετασθούν εις βάθος οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στην περιοχή του Κόλπου.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μειώθηκε η ποινή για τα αδέλφια Μενέντεζ – Ανοίγει ο δρόμος για την αποφυλάκισή τους

    Τη μείωση των ποινών στα αδέλφια Λάιλ και Έρικ Μενέντεζ που...

    ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ: Αγώνας με γυμνά χέρια για τον Παναγιώτη Πανταζή με αντίπαλο πρωταθλητή Ελλάδος – ΦΩΤΟ

    Σε έναν δύσκολο αγώνα θα συμμετάσχει ο πρωταθλητής Παναγιώτης...

    Η «επίθεση αγάπης» του Τραμπ στο Ριάντ, το ράπισμα στο Ισραήλ και τα 600 δισεκατομμύρια δολάρια

    Ο Ντόναλντ Τραμπ στο Ριάντ πήγε με πλάνο και στόχο. Στην...