ΕΛΕΝΗ ΖΑΡΙΦΗ: (marketing Super Market ΑΡΑΠΗΣ 3Α): Πως η πατρινή αλυσίδα “ξεπερνά” τον σκόπελο της ακρίβειας

    Ημερομηνία:

    Στο μάτι του… κυκλώνα των νέων ανατιμήσεων βρίσκονται εκ νέου από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου του 2022 άλευρα και ζυμαρικά ενώ νέες ανατιμήσεις εισάγονται και σε άλλα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης όπως απορρυπαντικά και καθαριστικά ευρείας χρήσης.

    Οι νέες τιμές που ήδη φτάνουν από τα τέλη της εβδομάδας στη λιανική, από τους προμηθευτές, περιέχουν αυξήσεις έως και 20%, συνέπεια της επιβάρυνσης από το αυξημένο κόστος της ενέργειας, των μεταφορών αλλά και των πρώτων υλών στη Βιομηχανία.

    Πρέπει να σημειωθεί ότι παρά την προσπάθεια που έγινε προκειμένου οι ανατιμήσεις να μην περάσουν στο ράφι, ιδιαίτερα μέσα στις γιορτές, οι τζίρος στην αγορά ήταν φέτος χαμηλότερος σε σχέση με πέρυσι.

    Ηδη οι μεγάλες αλυσίδες Σ/Μ δέχονται πιέσεις κατά την περίοδο του β’ εξαμήνου του 2021 ενώ και κατά το α΄εξάμηνο του 2022 η πίεση σε επίπεδο τζίρων και κερδοφορίας αναμένεται να επιμείνει. Δοκιμάζοντας τις αντοχές καταναλωτών και επιχειρήσεων.

    Φλίγκος

    Σύμφωνα με την Ελενα Ζαρίφη, υπεύθυνη Marketing του Ομίλου, τα Σ/Μ «Αράπης» στην Πάτρα ήδη έχουν απορροφήσει μεγάλο μέρος του κόστους από τις αυξήσεις που προηγήθηκαν κατά τη διάρκεια του Φθινοπώρου και το μήνα Δεκέμβριο του 2021, από τους προμηθευτές. «Προσπαθούμε ήδη να διαχειριστούμε τις ανατιμήσεις μέσα και από προσφορές, προκειμένου ο καταναλωτής να μπορέσει να εξασφαλίσει την ίδια τελική τιμή για το καλάθι του, στο ταμείο» αναφέρει.

    Όσον αφορά στο νέο «κύμα», «ο καταναλωτής θα συνεχίσει να έχει επιλογές αρκεί να προσανατολιστεί στο πως θα κρατήσει ανέπαφο το πορτοφόλι του. Ήδη θα κυκλοφορήσει ο νέο φυλλάδιό μας για τις προσφορές του επόμενου επταημέρου ενώ ακολουθούν και άλλες προωθητικές ενέργειες με νέα φυλλάδια» αναφέρει η κ. Ζαρίφη.

    Καταλήγοντας: «Το όπλο μας είναι ο υποψιασμένος πελάτης, ο καταναλωτής που μας γνωρίζει μέσα από τις προσφορές μας και θα επιδιώξουμε να συνεχίσουμε αυτή την επαφή που αποφέρει όφελος για όλους μας, αναμένοντας τη διάρκεια και λήξη αυτής της δύσκολης περιόδου με τις ανατιμήσεις».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    «Κλείδωσε» το deal για μείωση τιμών στα σούπερ μάρκετ

    Η συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκου, με τη διοίκηση...

    Πώς οι τράπεζες μείωσαν τα επιτόκια και έγιναν… ακριβότερες

    Μπορεί η ΕΚΤ να έχει ρίξει τα επιτόκια, όμως τα δάνεια...

    «Ο καθένας μας μπορεί να βοηθήσει»-Κάλεσμα του Μητροπολίτη Πατρών για τη συναυλία με τους «Πυξ – Λαξ»

    «Μας λένε πώς φέρνουμε αυτό το συγκρότημα, τους “Πυξ...

    ΕΛΣΤΑΤ: Στο 1,7% η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας το β’ τρίμηνο – Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία

    Στο 1,7% ανήλθε ο ρυθμός ανάπτυξης του ελληνικού ΑΕΠ...