Στέλιος Πέτσας: “113,5 εκατ. ευρώ, από τους ΚΑΠ, στους δήμους όλης της χώρας – 51 εκατ. ευρώ για τη μισθοδοσία των σχολικών καθαριστριών”

    Ημερομηνία:

    Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, κατανέμεται στους δήμους όλης της χώρας συνολικό ποσό –ύψους 113,5 εκατ. ευρώ– από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, για την κάλυψη των λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών των ΟΤΑ α’ βαθμού. Το εν λόγω ποσό αποδίδεται ως πρώτη (Α΄) τακτική επιχορήγηση του έτους 2022 και είναι αυξημένο κατά 6,6% περίπου, από το αντίστοιχο ποσό που δόθηκε πέρυσι.

    Παράλληλα, με ξεχωριστή απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικώνκατανέμεται –επίσης, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους– το ποσό των 51 εκατ. ευρώ στους δήμους, για την κάλυψη της δαπάνης μισθοδοσίας προσωπικού σε θέσεις καθαριότητας με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης –συμπεριλαμβανομένων και των μειονοτικών σχολείων– για το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2022.

    ICECAP

    Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, δήλωσε:

    «Έχοντας αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στην εθνική μας οικονομία, στηρίζουμε την Αυτοδιοίκηση και την κοινωνία. Η φετινή πρώτη τακτική επιχορήγηση για το 2022 από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους –συνολικού ύψους 113,5 εκατ. ευρώ– είναι αυξημένη κατά 6,6% σε σχέση με το αντίστοιχο ποσό, με το οποίο οι δήμοι επιχορηγήθηκαν πέρυσι. Όπως έχουμε προαναγγείλει, το 2022, θα είναι έτος αναμόρφωσης των ΚΑΠ, με σκοπό να υπάρξει μία πιο δίκαιη κατανομή, αλλά και μία σημαντική προσπάθεια αύξησης των πόρων που θα οδηγήσει στη σταδιακή αναστροφή της πορείας συρρίκνωσης των τελευταίων ετών. Στεκόμαστε δίπλα στους δήμους και συνεχίζουμε με σύνεση, μεθοδικότητα και σχέδιο να βοηθάμε –στην πράξη– την Αυτοδιοίκηση, προκειμένου να μπορεί να επιτελεί τον αναπτυξιακό και κοινωνικό της ρόλο».

    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    «ΓΙΟΡΤΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ»: Κάλεσμα του Χορευτικού Τμήματος Δήμου Πατρέων για συμμετοχή

    Το Χορευτικό Τμήμα της αντιδημαρχίας Πολιτισμού, στο πλαίσιο των...

    ΑΑΔΕ: Σε ποιους κλάδους απλώνεται το “ψηφιακό μάτι” της – Οι επιχειρήσεις που μπαίνουν στο μικροσκόπιο

    Σε χώρους δεξιώσεων και πάσης φύσεως κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως...

    Αποτοξίνωση μετά το Πάσχα – Ειδικοί συμβουλεύουν, τι να φάτε και τι να αποφύγετε για να επανέλθει ο οργανισμός σας

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%ce%b1%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%bf%ce%be%ce%af%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%ac-%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%ac%cf%83%cf%87%ce%b1-%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%af-%cf%83/