Στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

    Ημερομηνία:

    Στην πόλη Λιλ της Γαλλίας βρίσκεται ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος θα συμμετάσχει στις εργασίες του άτυπου Συμβουλίου Υπουργών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εσωτερικών Υποθέσεων (3-4 Φεβρουαρίου).

    Στο πλαίσιο του Συμβουλίου Υπουργών, θα συζητηθεί το ζήτημα της διασύνδεσης της κλιματικής αλλαγής με την Πολιτική Προστασία, καθώς σταδιακά γίνεται όλο και πιο εμφανής η ανάγκη προσαρμογής των συστημάτων Πολιτικής Προστασίας των κρατών-μελών της ΕΕ στις προκλήσεις και τις μεταβαλλόμενες συνθήκες που δημιουργεί η κλιματική κρίση. Στο πλαίσιο αυτό, o Υπουργός θα παρουσιάσει την ελληνική πρωτοβουλία σύστασης του νέου Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, η οποία αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων Υπουργών.

    Στο πλαίσιο της συμμετοχής του στις εργασίες του Συμβουλίου, ο κ. Στυλιανίδης θα έχει επίσης την ευκαιρία να πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις και επαφές με ομολόγους του.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΕΛΤΑ: Τα επόμενα βήματα αναδιάρθρωσης – Το σχέδιο για συντάξεις, πληρωμές, δέματα

    Με νέα διοίκηση μετά την παραίτηση Σκλήκα, στροφή στην καινοτομία,...

    Τέλος Νοεμβρίου ο Νέος Κώδικας Αυτοδιοίκησης

    Εντός του Νοεμβρίου θα δοθεί στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος το...

    Συντάξεις Δεκεμβρίου 2025: Πληρωμή πριν από την Black Friday – Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα

    Πριν από τη Black Friday θα καταβληθούν οι συντάξεις Δεκεμβρίου 2025....

    N. Νικολόπουλος: “Αποχαιρετισμός στο φίλο και συμμαχητή Θρασύβουλο Μαυρομάτη

    Τον Θρασύβουλο Μαυρομμάτη που έφυγε σήμερα από τη ζωή, αποχαιρετά ο Νικος...