Τραγωδία δίχως τέλος στις ΗΠΑ: Ο κορωνοϊός έχει… σκοτώσει πάνω από 900.000 ασθενείς

    Ημερομηνία:

    Στις ΗΠΑ ξεπεράστηκε χθες Παρασκευή το τραγικό ορόσημο των 900.000 θανάτων ασθενών λόγω επιπλοκών της COVID-19, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

    Η χώρα ξεπερνούσε το μακάβριο ορόσημο των 800.000 θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στα μέσα του Δεκεμβρίου, μόλις ενάμιση μήνα πριν.

    Τον προπερασμένο μήνα η χώρα αυτή βρέθηκε αντιμέτωπη με κύμα μολύνσεων που αποδόθηκε στην πιο μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον του SARS-CoV-2. Τα κρούσματα έφθασαν σε επίπεδα ρεκόρ.

    Οι μολύνσεις από την Όμικρον βρίσκονται το τρέχον διάστημα σε πτώση μεν, αλλά ο αριθμός των νεκρών συνεχίζει να αυξάνεται, έχει φθάσει κατά μέσον όρο τους 2.400 την ημέρα, κατά τα δεδομένα των αμερικανικών υγειονομικών αρχών.

    Και ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία «παραμένει υψηλός, ωθώντας στα όριά τους τις δυνατότητές μας να παρέχουμε ιατρικές φροντίδες και το υγειονομικό προσωπικό μας σε ορισμένες περιοχές», τόνιζε την Τετάρτη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου η Ροσέλ Ουαλένσκι, η διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), της κυριότερης ομοσπονδιακής υπηρεσίας δημόσιας υγείας.

    Η άνοδος της καμπύλης των θανάτων τείνει να ακολουθεί, μερικές εβδομάδες μετά, τις εξάρσεις των κρουσμάτων, στοιχείο που εξηγεί τη φαινομενική ασυνέπεια ανάμεσα στους δύο δείκτες.

    Οι θάνατοι συνεχίζουν να ανεβαίνουν με τρομακτικό ρυθμό παρότι παρέχονται δωρεάν αποτελεσματικά και ευρέως διαθέσιμα εμβόλια κατά της COVID-19 στις ΗΠΑ, όπου μόλις το 64% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως.

    Σε απόλυτα μεγέθη, οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα που καταγράφει τα περισσότερα θύματα της πανδημίας, μπροστά από τη Βραζιλία και την Ινδία, σύμφωνα με τους επίσημους απολογισμούς των κυβερνήσεων.

    Η υγειονομική κρίση έχει επισήμως στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 5,7 εκατομμύρια ανθρώπους σε παγκόσμια κλίμακα από τα τέλη του Δεκεμβρίου του 2019, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Γαλλικού Πρακτορείου μέχρι χθες Παρασκευή το μεσημέρι.

    Όμως, κατά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), στην πραγματικότητα τα θύματα πιθανόν είναι διπλάσια, αν όχι τριπλάσια.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    FIDELES live in Patras

    Σχηματισμένοι το 2010, οι Fideles αναδύθηκαν ως ένα project...

    Πάτρα: Ψηφιακό Μουσείο για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία από Ψωμά (Φωτο)

    Τις κυβιστήσεις της Δημοτικής Αρχής που γίνονται για το...

    Δημοφιλής Πατρινός ξεσπά: «Ούτε την ξέρω την Κίμπερλι Γκιλφόιλ, ούτε θέλω να ξέρω. Έστειλαν αυτή την μπαλαρίνα»

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%86%ce%b9%ce%bb%ce%ae%cf%82-%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%bd%cf%8c%cf%82-%ce%be%ce%b5%cf%83%cf%80%ce%ac-%ce%bf%cf%8d%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%be%ce%ad/

    ΠΑΤΡΑ: Σε εφαρμογή το σχέδιο αυξημένων περιπολιών της ΕΛ.ΑΣ στον Ριγανόκαμπο – TI ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΡΙΟ

    Αυξημένες περιπολίες ξεκινά από αύριο,   η αστυνομία της Πάτρας,...