Στο προσκήνιο βγαίνει και πάλι το θέμα της μετατροπής του αεροδρομίου του Αράξου σε εμπορικό, ανοίγοντας έτσι τις συναλλαγές προϊόντων της περιοχής και των εξαγωγών τους, με το εξωτερικό και δια αέρος.
Το όλο θέμα έφερε και πάλι στην επικαιρότητα ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος Βασίλης Αϊβαλής που ανέφερε ότι είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να επανεξετάσει η περιοχή και οι φορείς της αφού το αεροδρόμιο του Αράξου έχει αρκετές προϋποθέσεις για να αναπτύξει τον εμπορικό του χαρακτήρα.
Η μετατροπή του αεροδρομίου του Αράξου σε εμπορικό/επιβατικό θα δώσει μία ουσιαστική πνοή στον κρατικό αερολιμένα και τους χειμερινούς μήνες αφού επιβατική κίνηση έχει κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.
Ταυτόχρονα θα δώσει την δυνατότητα σε παραγωγούς και επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα να αποκτήσουν περισσότερες διεξόδους προς το εξωτερικό και να αναπτύξουν τις εξαγώγιμες δραστηριότητες τους.
Είναι ένα έργο που το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος έχει προτείνει στις προτάσεις που έχει καταθέσει για να διεκδικήσει η περιοχή από το νέο ΕΣΠΑ και το οποίο θα κοστίσει κοντά στα 30 εκατομμύρια ευρώ.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Ηλεία έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια για να γίνει εμπορικό το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας όμως υπάρχει ένα σοβαρό νομικό κώλυμα, που μπαίνει από τη σύμβαση που έχει υπογραφεί με τη Fraport για την παραχώρηση 14 περιφερειακών αεροδρομίων, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται η Ζάκυνθος και η Κεφαλονιά.
Σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης, δεν επιτρέπεται η λειτουργία ή η αναβάθμιση υπάρχοντος περιφερειακού αεροδρομίου σε απόσταση 100 χιλιομέτρων από τα παραχωρηθέντα αεροδρόμια.
Οπότε δεν γίνεται να μετατραπεί το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας σε εμπορικό, πάρα μόνο ο Άραξος που δεν εμπίπτει στον προαναφερόμενο περιορισμό, αφού λειτουργούσε ήδη ως πολιτικό αεροδρόμιο, προτού υπογραφεί η σύμβαση με τη Fraport.

