Η πολυτάραχη διαδρομή του Πέτρου Δούκα: Από το υπουργικό συμβούλιο, στη δημαρχία και τη διαγραφή

    Ημερομηνία:

    Μια επεισοδιακή πολιτική πορεία είναι αυτή του πρώην υπουργού, νυν δημάρχου Σπάρτης και πρώην μέλους της ΝΔ, Πέτρου Δούκα. Το όνομα του γαμπρού του αείμνηστου Μιλτιάδη Έβερτ, ήρθε στο προσκήνιο με αφορμή την πρώτη μεγάλη κρίση στο εσωτερικό της ΝΔ που έγινε αφορμή να αποπεμφθεί ένας υπουργός, ο Σπήλιος Λιβανός, την ώρα μάλιστα που ο αγροτικός κόσμος «βράζει» και ζεσταίνει τα τρακτέρ του για κινητοποιήσεις.

    Ο Πέτρος Δούκας στα 70 του χρόνια κατάφερε με όσα είπε πριν από 5 ημέρες ενώπιον του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιου Λιβανού να δημιουργήσει πρόβλημα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο οποίος αναγκάστηκε μέσα σε λίγες ώρες να αποπέμψει τον υπουργό και να διαγράψει τον δήμαρχο από τη ΝΔ.

    Οικονομολόγος με σπουδές στο εξωτερικό, ο Πέτρος Δούκας αφού εργάστηκε από το 1979 έως το 1992 στον ιδιωτικό τομέα, τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς έως τον Οκτώβριο του 1993 διατέλεσε Υφυπουργός Οικονομικών. Το 1994 επέστρεψε στον ιδιωτικό τομέα.

    Τον Μάρτιο του 2004 εξελέγη Βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής και ορίστηκε Υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών. Ανανέωσε την εκλογή του το 2007 και τοποθετήθηκε σε θέση υφυπουργού στο Υπουργείο Εξωτερικών. Το 2007 το όνομά του αναμείχθηκε στο σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων.

    Στις εκλογές του 2009 δεν συμπεριελήφθη στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ο Κώστας Καραμανλής τον θεώρησε υπεύθυνο για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, παρότι υπήρξαν μόνο ενδείξεις εις βάρος του.

    Τον Νοέμβριο του 2010, η Βουλή των Ελλήνων, μετά από μακρόχρονη διαδικασία, τον παρέπεμψε στο Ειδικό Δικαστήριο για την υπόθεση του Βατοπεδίου, διαδικασία όμως που δεν προχώρησε λόγω παρέλευσης χρόνου παραγραφής του αδικήματος.

    Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019, εξελέγη Δήμαρχος Σπάρτης.

    Χθες, διαγράφηκε από την Νέα Δημοκρατία, μετά την κυνική ομολογία του περί εξαγοράς ψηφοφόρων στις εκλογές του 2007, στην περιφέρεια Ηλείας.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Κεφαλονιά: Στη “φάκα” νεαρός με σούπερ μάρκετ… ναρκωτικών! (ΦΩΤΟ)

    Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αργοστολίου...

    Προσωπικό εστιατορίου τρολάρει τον CEO της Ryanair και τον χρεώνει για «επιπλέον χώρο για τα πόδια»

    Οι Ιρλανδοί δεν χάνουν ποτέ την ευκαιρία για λίγο...

    Ινδία: Εξαγριωμένοι οπαδοί πετούν καρέκλες και μπουκάλια για τον Μέσι – φωτο και βίντεο

    Θυμωμένοι οπαδοί που παρακολουθούσαν την περιοδεία του Λιονέλ Μέσι στην Ινδία έσκισαν καθίσματα και πέταξαν...