ΠΑΤΡΑ – ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Η Τζωρτζίνα κρατά το κλειδί και η Ιριδα… θα τους ανοίξει τα μάτια! Τι συνέβη με το ασθενοφόρο της Ιριδας;

    Ημερομηνία:

    Το γεγονός ότι η τραγική μητέρα των τριών κοριτσιών δήλωσε πως «ακόμη και σε ψυχίατρο θα πάει αν κληθεί» καθώς πολλά λέγονται σε βάρος της (όπως και η ίδια παραδέχθηκε) έγινε χθες πρωτοσέλιδο σε όλα τα αθηναΪκά portals έστω και αν το πανελλήνιο συγκλονίζεται από την τραγωδία της Ηγουμενίτσας με το φλεγόμενο πλοίο.

     

    Και αυτή η δήλωση τέθηκε υπ’ όψιν των Αρχών που ερευνούν την «ιστορία της Πάτρας» και τον θάνατο των τριών κοριτσιών.

     

    Σύμφωνα με όσα μας δήλωσε η μητέρα, οι γονείς ενδέχεται να δώσουν μία ακόμη συνέντευξη, πιθανόν σε εφημερίδα, όταν εκείνοι κρίνουν πως πρέπει. Την ίδια ώρα οι πληροφορίες αναφέρουν πως από την Δευτέρα καλούνται οι πρώτοι (πιθανόν γιατροί της Αθήνας) για να καταθέσουν.

     

    Ο πρώτος φάκελος που θα εξετασθεί είναι αυτός της Τζωρτζίνας. Θεωρείται ο πιο σημαντικός καθώς ουσιαστικά είναι ακόμη ανοιχτός! Ο φάκελος της Τζωρτζίνας θα είναι σίγουρα ο πιο «βαρύς»! Καθώς για την 9χρονη  θα κληθούν να καταθέσουν αρκετοί γιατροί μεταξύ αυτών ο παιδιοκαρδιολόγος Γιάννης Παπαγιάννης, ο Διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων Νοσοκομείου Ρίου Ανδρέας Ηλιάδης, ο Ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης και φυσικά οι γονείς και πιθανόν και κάποιοι συγγενείς. Η Τζωρτζίνα κατά πολλούς κρατά το κλειδί της υπόθεσης. Ο φάκελός της όπως επισημάναμε είναι ανοιχτός, ενώ πολλά στοιχεία δεν έχουν συμπεριληφθεί σε αυτόν, όπως οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις. Σημαντική θεωρείται η κατάθεση του Ανδρέα Ηλιάδη. Να υπενθυμίσουμε πως ο γιατρός είχε δηλώσει «παραξενεμένος» από την στιγμή που πληροφορήθηκε την μοιραία κατάληξη της μικρής. Και τόνισε πως το παιδί είχε «δεθεί» είχε «ασφαλιστεί» ιατρικά!

     

    Ο δεύτερος φάκελος θα είναι αυτός της Ιριδας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ άλλων θα καταθέσουν οι γιατροί του Καραμανδανείου που παρέλαβαν το μόλις 6 μηνών κοριτσάκι, το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που την μετέφερε νεκρή, η θεία της και αδελφή της μητέρας της και οι γονείς. Στην περίπτωση της Ιριδας αυτό που έχει σημασία για τους αστυνομικούς είναι οι ώρες. Δηλαδή πότε η μητέρα και η θεία κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά με την μικρή, πότε ειδοποιήθηκε ο πατέρας να φθάσει σπίτι, πότε ειδοποιήθηκε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο είχε μέσα και γιατρό. Είναι βέβαιο πάντως ότι τα μέλη του πληρώματος του ασθενοφόρου το οποίο έφθασε στο σπίτι της οικογένειας (περιοχή Πυροσβεστείου) από το παλιό λιμάνι που ήταν σταθμευμένο το όχημα, έφθασε μετά τον πατέρα καθώς ο Μάνος Δασκαλάκης ήταν ήδη εκεί. Οι προσπάθειες των διασωστών απέβησαν άκαρπες, ενώ ήδη είχαν γίνει μαλάξεις από την μάνα. Το θέμα των «ωρών και των λεπτών» που συνέβησαν όλα αυτά, από τη νύχτα μέχρι την ώρα άφιξης του ασθενοφόρου, αποτελεί σημαντικό στοιχείο για όσους διερευνούν την ιστορία!

     

    Ο τρίτος φάκελος είναι αυτός της Μαλένας. Όπως έγινε χθες γνωστό η μήνυση που είχαν κάνει για τον θάνατό του οι γονείς απερρίφθη. Όταν έγινε γνωστό ότι η μόλις 3,5 ετών Μαλένα έχασε τη «μάχη» ο τραγικός πατέρας δήλωνε: «Οι γιατροί ήταν πολύ καλοί όλοι τους. Δεν μπορώ να πω ότι έγινε κάποιο λάθος. Η διευθύντρια, όταν το έμαθε, έτρεξε, ήρθε πάνω από το παιδί και του είπε “γιατί σε εσένα;”. Το παιδί δεν είχε καμία σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά εκεί μέσα. Το παιδί έτρεχε όλη μέρα. Χοροπήδαγε, τραγουδούσε το προηγούμενο βράδυ. Και έπαθε ανακοπή στον ύπνο του, το μεσημέρι.  Η σορός του παραδόθηκε για νεκροτομή. Λογικά, θέλουμε να πιστεύουμε όλοι ότι είναι μια σύμπτωση. Δεν μπορούμε να ρίξουμε ευθύνες σε κάποιον. Οι εξετάσεις του παιδιού ήταν πάντα φυσιολογικές. Ένα μυελόγραμμα έδειξε τη λευχαιμία. Έναν βλάστη (λευχαιμικό κύτταρο) είχε πάνω της, που έπρεπε να είχε χίλιους. Απλώς, ακολουθήσαμε το πρωτόκολλο και το παιδί έπρεπε να λάβει θεραπεία. Τώρα, δεν ξέρουμε αν έγινε από τη θεραπεία, μπορεί να μην άντεξε η καρδούλα της κάτι. Πάντως ένα πρωτόκολλο ακολουθούν και οι γιατροί, στα περισσότερα παιδιά τα ίδια κάνουν. Να μη ρίξουμε ευθύνη, ειδικά σε αυτούς τους γιατρούς. Για εμένα αυτοί οι άνθρωποι είναι “Άγιοι”. Είναι “Άγιοι” Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” μπορούμε να τους πούμε»! Για την Μαλένα θα καταθέσουν οι γιατροί του «Ελπίς» αλλά και κάποιοι από την Πάτρα. Επίσης ο ιατροδικαστής που έκανε στο παιδί την νεκροψία και έγραψε ως αιτία θανάτου «νεφρική ανεπάρκεια».

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ξανά τα πλαστικά μιας χρήσης;

    Πολλά πλαστικά μιας χρήσης, όπως τα καλαμάκια, έχουν απαγορευτεί...

    Nτιόν για τη συνεργασία με τη Στρέιζαντ: Ούτε σε ένα εκατομμύριο χρόνια δεν θα είχα το θάρρος να ζητήσω ντουέτο μαζί της

    Η Σελίν Ντιόν προχώρησε σε μία ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό...

    Ιωάννα Τούνη: Αντιδράσεις με νέα ανάρτηση όπου φωτογραφίζει την τουρκική σημαία

    Η Ιωάννα Τούνη ταξίδεψε πρόσφατα στην Τουρκία με τον Δημήτρη Αλεξάνδρου και τον...
    Best Shop