Οι αστυνομικοί θα προσπαθήσουν να εξετάσουν τις «συμπτώσεις» σε σχέση με τις συνθήκες θανάτου των παιδιών. Δηλαδή, θα ερευνηθούν τα «κοινά σημεία» μεταξύ των τριών υποθέσεων. Πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι ήδη έχει γίνει έρευνα γι’ αυτά τα «κοινά σημεία» και εξετάζεται εάν πρόκειται για συμπτώσεις ή όχι. Στο μικροσκόπιο μπαίνουν:
οι ημερομηνίες και οι ημέρες θανάτου των παιδιών,
η παρουσία προσώπων στο χώρο όπου κατέληξαν τα παιδιά,
η επιλογή των δωματίων στα νοσοκομεία,
τυχόν αναφορές στους γιατρούς από το περιβάλλον των παιδιών που μπορεί να ήταν αναληθείς.
το κληρονομικό ιστορικό παθήσεων των παιδιών
Σε πρώτη φάση έμφαση δίνεται στις συνθήκες θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας, ενώ γίνεται προσπάθεια εντοπισμού κοινών «σημείων» με τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών.
Είναι βέβαιο πως τα γρήγορα συμπεράσματα από ορισμένους δεν βοηθούν την έρευνα. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων για την Τζωρτζίνα θα κρίνουν πολλά για την εξέλιξη της υπόθεσης και όσον αφορά στους θανάτους των άλλων δύο κοριτσιών!
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών θα προσπαθήσουν σε πρώτη φάση να πάρουν καταθέσεις από περίπου 25 ανθρώπους που συνδέονται με την υπόθεση και μπορούν να συνεισφέρουν στην έρευνα. Κυρίως ιατρικό προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων, νοσηλευτές και ιατροδικαστές. Πρόκειται για ανθρώπους που χειρίστηκαν τις υποθέσεις θανάτων των τριών παιδιών αλλά και για πρόσωπα που είχαν εικόνα για τη νοσηλεία των παιδιών σε νοσοκομεία.
Μετά τη λήψη των συγκεκριμένων μαρτυριών από την ΕΛ.ΑΣ., ο κύκλος καταθέσεων θα ανοίξει και μεταξύ άλλων θα αφορά στους γονείς και στους συγγενείς των τριών παιδιών. Συνολικά εκτιμάται ότι θα κληθούν για κατάθεση περίπου 40 άτομα.