Ξεκινούν ξανά στις 4 το μεσημέρι οι διαπραγματεύσεις Ρώσων- Ουκρανών- Στο Μπρέστ της Λευκορωσίας

    Ημερομηνία:

    Καθώς ο πόλεμος της Ρωσίας σε βάρος της Ουκρανίας έχει εισέλθει στην όγδοη μέρα, οι αντιπροσωπείες Μόσχας και Κιέβου- που κάθισαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την περασμένη εβδομάδα- αναμένεται να συνεχίσουν με τον β’ γύρο συνομιλιών, στις 4 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος.

    Προηγήθηκε ένα θρίλερ με αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις καθώς ο εκπρόσωπος του Πούτιν Πεσκόφ έκανε λόγο για κωλυσιεργία και ισχυριζόταν ότι οι Ουκρανοί δεν βιάζονται. Ο Λαβρόφ έλεγε ότι οι Ουκρανοί αναζητούν δικαιολογίες για να μην ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, ενώ η πλευρά των Ουκρανών ισχυριζόταν ότι οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήουν στις 3 το μεημέρι. Το Reuters μετέδωσε πρίν από λίγο ότι οι συζητήσεις ανάμεσα στις δυο πλευρές θα ξεκινήσουν σε περίπου 2 ώρες- δηλαδή στις 4 το μεσημέρι ώρα Ελλάδος- και η ουκρανική πλευρά θα θέσει το θέμα των ανθρωπιστικών διαδρόμων για τους πρόσφυγες.

    Τι λέει ο Λαβρόφ

    Διαπραγμάτευση επί ίσοις όροις με την Ουκρανία ζήτησε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

    “Η Ρωσία θα καθίσει με την Ουκρανία για να διαπραγματευτεί, αλλά μόνο με έναν όρο ότι πρέπει να είναι ισότιμα ​​μέρη που διαπραγματεύονται”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Σημείωσε δε ότι οι δύο χώρες πρόκειται να συνεχίσουν τις συνομιλίες, αφού οι διαπραγματεύσεις της περασμένης εβδομάδας δεν κατέληξαν κάπου.

    Επανέλαβε δε ότι η ουκρανική κυβέρνηση είναι ένα νεοναζιστικό καθεστώς και ότι οι συμμορίες λεηλατούν πόλεις και πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Μαριούπολης και συμπλήρωσε ότι οι Ουκρανοί “προσπαθούν τώρα να χρησιμοποιήσουν τους αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες”. Τόνισε δε ότι Μόσχα θα συνεχίσει τη στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία μέχρι το “τέλος”.

    Ωστόσο, επισήμανε ότι δεν είχε καμία αμφιβολία ότι θα βρεθεί λύση στην κρίση στην Ουκρανία.

    Η κατάπαυση του πυρός στο τραπέζι του β’ γύρου των διαπραγματεύσεων Ουκρανίας – Ρωσίας

    Ρώσος διαπραγματευτής δήλωσε ότι η κατάπαυση του πυρός είναι στην ημερήσια διάταξη, αλλά η Ουκρανία είπε ότι οι απαιτήσεις της Μόσχας είναι απαράδεκτες και η Ρωσία πρέπει να σταματήσει να βομβαρδίζει πόλεις της Ουκρανίας προτού να μπορούμε να μιλήσουμε για οποιαδήποτε πρόοδο.

    “Οι ειδικές υπηρεσίες της Λευκορωσίας διασφαλίζουν πλήρως την ασφάλεια στη Λευκορωσία και ο ρωσικός στρατός μας έχει εξασφαλίσει μια ασφαλή διέλευση για την μετακίνησή τους [της ουκρανικής αντιπροσωπείας] μέσω της Ουκρανίας”, είπε ο επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας και συνέχισε ευχαριστώντας την Λευκορωσία για τη φιλοξενία των δύο αντιπροσωπειών.

    Πού θα γίνουν και πότε

    Ο Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, μέλος της ρωσικής αντιπροσωπείας, είπε για την ώρα της συνάντησης των αντιπροσωπειών της Ουκρανίας και της Ρωσίας ότι οι ουκρανικές αντιπροσωπείες θα είναι στο σημείο γύρω στις 3μμ σήμερα. Ο τόπος έχει ανακοινωθεί πως είναι η πόλη Μπρεστ επί λευκορωσικού εδάφους, κοντά στα σύνορα με την Πολωνία.

    Τι είπε ο Λαβρόφ για τα πυρηνικά

    Όταν του ζητήθηκε να καθησυχάσει τον κόσμο ότι η Ρωσία δεν θα αναπτύξει πυρηνικά όπλα, όπως φοβόταν από τότε που ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποφάσισε να θέσει τις δυνάμεις πυρηνικής αποτροπής σε κατάσταση συναγερμού, ο κ. Λαβρόφ είπε:

    “Έχουμε ένα στρατιωτικό δόγμα που περιγράφει τις περιμέτρους και τις προϋποθέσεις για την εφαρμογή ή την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων. Δεν έχουμε καμία κλιμάκωση για να αποκλιμακώσουμε όπως προσπαθούν να την παρουσιάσουν οι δυτικές δυνάμεις”.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Φθηνότερη φέτος η θέρμανση με ρεύμα και φυσικό αέριο

    Πρεμιέρα με σημαντικά μειωμένες τιμές σε σχέση με πέρυσι...

    Εφιάλτης η βία ανηλίκων: «12χρονος με ρώτησε ποιο είναι το νόμιμο μήκος λάμας μαχαιριού που μπορεί να κουβαλά»

    «Τα παιδιά αυτά οργανώνονταν μέσω κλειστών ομάδων στα social media, παρακολουθούσαν τις...

    Νεκρός εξωπλανήτης δίνει μια εικόνα για το μέλλον της Γης

    Ο πρώτος βραχώδης εξωπλανήτης που εντοπίζεται γύρω από έναν...

    Γιατί τα σεξουαλικά σκάνδαλα στις ΗΠΑ έπαψαν να σκανδαλίζουν

    Κάποτε στις ΗΠΑ, ένα πρωτοσέλιδο ή μια φήμη στα...
    Best Shop