Ουκρανία: Οι διαπραγματεύσεις με το Κίεβο δεν είναι εύκολες, αλλά υπάρχουν ελπίδες για συμβιβασμό, λέει ο Λαβρόφ

    Ημερομηνία:

    Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι ορισμένες διατυπώσεις για συμφωνίες με την Ουκρανία είναι κοντά στην ολοκλήρωσή τους με το ουδέτερο καθεστώς για το Κίεβο να εξετάζεται «σοβαρά». Ωστόσο, ο ίδιος είπε στο ειδησεογραφικό δίκτυο RBC ότι υπάρχουν και άλλα σημαντικά ζητήματα, περιλαμβανομένης της χρήσης της ρωσικής γλώσσας στην Ουκρανία και της ελευθερίας του λόγου.

    Οι διαπραγματεύσεις με τους Ουκρανούς δεν είναι εύκολες, αλλά υπάρχουν ελπίδες για συμβιβασμό, δήλωσε στη σημερινή του συνέντευξη Σεργκέι Λαβρόφ.  «Καθοδηγούμαι από τις αξιολογήσεις των Ρώσων διαπραγματευτών. Λένε ότι οι συνομιλίες δεν είναι εύκολες για προφανείς λόγους. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει ελπίδα ότι θα επιτευχθεί ένας συμβιβασμός» ανέφερε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

    Ο Λαβρόφ επισήμανε ότι ο Ουκρανός ομόλογός του, Ντμίτρο Κουλέμπα, δεν παρουσίασε καμία νέα ιδέα στη συνάντηση που είχαν στην Αττάλεια«Είχε πει ότι δεν ήρθε για να επαναλάβει δηλώσεις που είχαν γίνει δημόσια και μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Όμως μιάμιση ώρα μετά μετά την έναρξη της συνάντησης, παρουσία και του Τούρκου υπουργού, και παρότι του υπενθύμισα 3-4 φορές ότι θα ήθελα να ακούσω κάτι που δεν είχε ακουστεί στη δημόσια σφαίρα, δεν παρουσίασε καμία καινούργια ιδέα».

    Παράλληλα, ο Ρώσος ΥΠΕΞ ανέφερε πως η αρνητική απάντηση που έλαβε ο Ζελένσκι στα αιτήματα που έθεσε πριν από μερικές εβδομάδες στο ΝΑΤΟ να «κλείσει τον ουρανό της Ουκρανίας» και να στρατολογήσει μισθοφόρους για να τους στείλει στο μέτωπο, δείχνει πως η Βορειοατλαντική Συμμαχία «έχει ακόμα λογικούς ανθρώπους».

    Ο Λαβρόφ υποστήριξε στη συνέντευξή του ότι η απόφαση για αποχώρηση της Ρωσίας από το Συμβούλιο της Ευρώπης είχε ληφθεί εδώ και πολύ καιρό.

    Υπενθυμίζεται ότι εχθές ο Πιοτρ Τολστόι, επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, έλαβε μια επιστολή από τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών προς τη γενική γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης με την οποία ανακοινώνει την απόφαση της Μόσχας για απόσυρση.

    Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντένις Σμίγκαλ είχε ζητήσει, πριν από ένα 24ωρο, από το Συμβούλιο της Ευρώπης την «άμεση αποβολή» της Ρωσίας από αυτό το πανευρωπαϊκό όργανο για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Εκρήξεις στο Κίεβο

    Υπό πολιορκία βρίσκεται το Κίεβο αλλά και άλλες μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας με τους Ρώσους οι οποίοι αναγκαζόμενοι σε μία εκτός3 προγραμματισμού καθυστέρηση λόγω της αντίστασης των Ουκρανών, επιδίδονται σε τυφλούς βομβαρδισμούς ακόμη και πολυκατοικιών.

    Πλέον ο βομβαρδισμός της πρωτεύουσας του Κιέβου φαίνεται να γίνεται πιο συστηματικός και να πλησιάζει προς το κέντρο της πόλης, στοχεύοντας διαμερίσματα, έναν σταθμό του υπόγειου σιδηρόδρομου και άλλους πολιτικούς χώρους χθες. Σε ομιλία του τη νύχτα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είπε ότι τα χτυπήματα έπληξαν τέσσερα πολυώροφα κτίρια και σκότωσαν δεκάδες.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ο καθαρός «οδικός χάρτης» του Μητσοτάκη από τώρα και μέχρι το 2027

    Με έναν καθαρό «οδικό χάρτη» προσέρχεται η κυβέρνηση στην επιχείρηση υλοποίησης του σχεδιασμού της που...

    Εκλογές Επιμελητηρίου Αχαΐας: Τακτοποιήστε τις ταμειακές σας υποχρεώσεις

    Η Εκλογική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Αχαΐας υπενθυμίζει στα μέλη...

    ΘΕΛΟΥΝ ΕΝΩΣΗ: Η Βλασσία είναι…. μια – Όχι άλλο από δύο χωριά!

    Άνω, κάτω.... τέλος! Αυτό τουλάχιστον ζητούν οι κάτοικοι της...

    Με 2 μετάλλια επέστρεψε από την Φλώρινα ο Αχαϊκός Σύλλογος Ξιφασκίας «Ο Μέγας Αλέξανδρος»

    Με 2 μετάλλια επέστρεψε από την Φλώρινα ο Αχαϊκός...
    Best Shop