Θάνος Πλεύρης: Αποκλιμάκωση των μέτρων το Πάσχα – Τί είπε για τους ανεμβολίαστους

    Ημερομηνία:

    Το πρόστιμο για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, όπως και όλα τα μέτρα που θα ανασταλούν, θα επανεξεταστούν τον Σεπτέμβριο. Δεν καταργούνται, αλλά αναστέλλονται με βάση την επιδημιολογική εικόνα και την έλευση του καλοκαιριού, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

    Όπως είπε, στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εξετάζεται ένα συνολικό σχέδιο, το οποίο θα τύχει επεξεργασίας και θα αφορά στην αποκλιμάκωση των μέτρων, είτε έως το Πάσχα, είτε μετά το Πάσχα. Ουσιαστικά, από τον Μάιο και μετά θα υπάρξει μεγάλη αποκλιμάκωση των μέτρων.

    “Η εικόνα που έχουμε στο ΕΣΥ, τόσο στην αναλογία εισιτηρίων-εξιτηρίων όσο και στον αριθμό των διασωληνωμένων- εικόνα η οποία οφείλεται στην αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης που επέφεραν τα μέτρα τα οποία πήραμε και η παραλλαγή “Όμικρον” που είναι λιγότερο νοσογόνος- μας επιτρέπει να προχωρήσουμε σε αποκλιμάκωση των μέτρων” ανέφερε.

    Τόνισε παράλληλα ότι απόφαση της κυβέρνησης είναι να μην επιστρέψουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στο ΕΣΥ όσο υπάρχει πανδημία. Με νομοθετική διάταξη, παρατείνεται η αναστολή εργασίας μέχρι τις 31/12.

     

     

     

     

     

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Επανέρχονται οι πτήσεις της AEGEAN από και πρός Βηρυτό, Ερμπίλ, Αμμάν

    Από τις 10 Ιουλίου και μετά, η AEGEAN επαναφέρει...

    Θρίλερ στην Ερυθρά Θάλασσα: Αγνοείται Έλληνας ένοπλος φρουρός μαζί με 15 άτομα του Eternity C

    Δραματική τροπή παίρνει η υπόθεση με το ελληνόκτητο πλοίο...

    Ο Νετανιάχου έκανε δώρο στον Τραμπ μια «μινιατούρα» ενός stealth βομβαρδιστικού B-2 από θραύσματα ιρανικού πυραύλου

    Δεν έχουν τέλος τα δώρα που κάνει ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου στον...

    Αγγελόπουλοι για ΣΕΦ: «Το όραμα μας είναι να ενώσουμε το Μικρολίμανο με το Τάε Κβον Ντο και το Νιάρχος»

    Ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος στη συνέντευξη Τύπου...