Νίκος Δένδιας: Η Ελλάδα θα ζητήσει από τη Χάγη τη διερεύνηση εγκλημάτων πολέμου στη Μαριούπολη

    Ημερομηνία:

    Τη διερεύνηση εγκλημάτων πολέμου στη Μαριούπολη θα ζητήσει η Ελλάδα από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προσερχόμενος στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, που συνεδριάζει σήμερα για δεύτερη ημέρα στις Βρυξέλλες.

    Φλίγκος

    Ειδικότερα, ο κ. Δένδιας δήλωσε: «Η Ελλάδα θα ζητήσει από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης να διερευνήσει εγκλήματα πολέμου που διενεργήθηκαν στη Μαριούπολη. Η Ελλάδα έχει ειδικό ενδιαφέρον για τη Μαριούπολη, λόγω της ελληνικής κοινότητας άνω των 100.000 ατόμων εκεί. Πέραν αυτού, θα ζητήσω από τους ομολόγους μου στη Συμμαχία να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν να βοηθήσουν την Ουκρανία και να προστατεύσουν την Οδησσό, ούτως ώστε η Οδησσός να μην έχει τη μοίρα της Μαριούπολης».

    «Εχθρική κίνηση, θα απαντήσουμε κατάλληλα» λέει η Ζαχάροβα για την απέλαση των 12 Ρώσων διπλωματών

    Για «εχθρική κίνηση» κάνει λόγο η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, αναφερόμενη στην απόφαση να απελαθούν 12 Ρώσοι διπλωμάτες από την χώρα μας.

    «Θα απαντήσουμε κατάλληλα» προσθέτει η Ζαχάροβα μετά την απόφαση της Αθήνας να κηρύξει τους 12 διπλωμάτες της Πρεσβείας και του Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη personae non gratae.

    ICECAP

    Όλη η ανακοίνωση της Μαρίας Ζαχάροβα αναφέρει:

    «Στις 6 Απριλίου, 12 διπλωμάτες της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Γενικού Προξενείου στη Θεσσαλονίκη κηρύχθηκαν «personae nоn gratae».

    Πρόκειται για μια πραγματικά πρωτοφανή κίνηση στις ρωσοελληνικές σχέσεις. Επιβεβαιώνει μόνο πόσο ζήλο παρακολουθούν οι ελληνικές αρχές την πορεία διάλυσης της διμερούς πολύπλευρης και αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας μας. Είναι λυπηρό που οι αιώνες ιστορικοί, πολιτιστικοί και οικονομικοί δεσμοί θυσιάζονται σε χρόνο μηδέν στο όνομα της «διατλαντικής αλληλεγγύης».

    Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτοί που πήραν αυτή την αβάσιμη απόφαση να εκδιώξουν το προσωπικό μας από τη χώρα ήθελαν να σπείρουν διχόνοια μεταξύ του ρωσικού και του ελληνικού λαού. Αν και τώρα γίνονται όλα για να δυσφημιστεί η Ρωσία, να γίνει η μεγαλύτερη δυνατή ζημιά στους διμερείς μας δεσμούς και να εξαντληθούν οι διπλωματικές μας αποστολές, είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτά τα σχέδια είναι καταδικασμένα να αποτύχουν μακροπρόθεσμα.

    Η Αθήνα είναι εξ ολοκλήρου υπεύθυνη για αυτήν την εχθρική κίνηση.  Θα απαντήσουμε κατάλληλα.»

    Κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν ότι  η Ελλάδα έκανε αναλογικές απελάσεις και μάλιστα προσωπικού που είχε δραστηριότητα που δεν συνάδει με διπλωματική ιδιότητα. Σημείωναν δε ότι απέλασεις είχαν γίνει και στο παρελθόν, επί Κοτζιά.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Η Τελευταία Απολογία του Νίκου Κοεμτζή»

    Η Τελευταία Απολογία του Νίκου Κοεμτζή» του Βαγγέλη Γέττου  Σκηνοθεσία: Κώστας...

    Φώτης Μεταξόπουλος: Έγινε 90 ετών «ο Νουρέγιεφ του ελληνικού σινεμά»

    Εχοντας στο πλευρό του τα τρία παιδιά του ο «Νουρέγιεφ»...

    Οι swingers που είχαν μαζευτεί στην Κρήτη επισκέφτηκαν την ιστορική Μονή Αρκαδίου

    Ενα… οργιαστικό τριήμερο πολυεθνικών διαστάσεων έζησαν τα «ανοιχτόμυαλα» ζευγάρια που...

    Τέρενς Κουίκ: Η selfie με την κόρη του και οι ευχές για τα γενέθλιά της – ΦΩΤΟ

    Ο Τέρενς Κουίκ ευχήθηκε δημόσια χρόνια στην κόρη του που είχε...