H ομάδα Μπου-Κε-Τα διοργανώνει ένα μοναδικό Σεμινάριο Αφρικανικών Κρουστών και Χορού στο X-Saltibagos

    Ημερομηνία:

    Η αυτοδιαχειριζόμενη ομάδα Μπου-Κε-Τα, διοργανώνει μια μέρα γεμάτη μουσική και χορό απο την Αφρική. Οι δάσκαλοι Stefano Fratini Attanasio και Δάφνη Ασημακοπούλου θα είναι μαζί μας για να μας οδηγήσουν να απολαύσουμε την μαγευτική αφρικάνικη μουσική και τον χορό αντίστοιχα. Η μουσική της Αφρικής έχει τη δυνατότητα να μας κάνει να ανακαλύψουμε τους ρυθμούς μέσα μας και να εκφραστούμε με έναν τρόπο απλό και αυθόρμητο. Ο αφρικάνικος χορός αγγίζει την ενέργεια που κάθε σώμα έχει μέσα του και σε κάνει να νιώθεις χαρούμενος και ζωντανός. Ελάτε να ανακαλύψετε αυτόν τον υπέροχο κόσμο!

    Ημερομηνία διεξαγωγής εργαστηρίων Κυριακή 17/4/2022
    Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ. 6972 350743 & 6945 764730

    ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΔΑΦΝΗΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ (θα κάνει το εργαστήριο του χορού)
    Η Δάφνη Ασημακοπούλου φοίτησε στην Κρατική Σχολή Χορού και στη σχολή πιάνου στο Ωδείο Αθηνών (1990). Έλαβε πτυχίο Bachelor σε Μουσική και Χορό – Bryn Mawr College, USA (1994) και πτυχίο Master σε Χορό και Χορογραφία – Laban Center for Movement and Dance, UK (1997).
    Έχει ταξιδέψει, και συνεχίζει να ταξιδεύει στην Αφρική, στις Η.Π.Α. και στην Ευρώπη για να φοιτήσει κοντά σε σημαντικούς δασκάλους σε Αφρικάνικο χορό, τραγούδι και κρουστά: μεταξύ άλλων, με μέλη των ‘Ballets Africains’ όπως τον Youssouf Koumbassa στη Γουινέα, τον Moise Kourouma στο Μάλι, τον Mbemba Bangoura, Mangue Sylla, Maguette Camara, Famoro Dioubate, στη σχολή Alvin Ailey στη Νέα Υόρκη, στο Centre Momboye στο Παρίσι και στο φεστιβάλ ‘Mama Africa’ στην Ιταλία.
    Από το 2000 διδάσκει Αφρικάνικο χορό, χορογραφεί, χορεύει και παίζει μουσική σε παραστάσεις. Από το 2012 μελετά και διδάσκει ‘Doundoun Dance’, έναν συνδυασμό χορού και κρουστών από την δυτική Αφρική ως η πρώτη δασκάλα στην Ελλάδα σε αυτό το είδος. Από το 2015 διδάσκει ‘African Healing Dance’ τακτικά στην Ταυλάνδη (‘Drum in the Sun’, “the HOME BKK’). Το 2021 ολοκληρώνει την εκπαίδευσή της με την France Schott Billmann και στη συνέχεια ξεκινά την πρακτική διδασκαλίας σε μια μέθοδο Χοροθεραπείας, την Πρωτόγονη Έκφραση (‘Expression Primitive’)

    ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ STEFANO FRATINI ATTANASIO
    Ο ιταλικής καταγωγής Stefano Attanasio, με εμπειρία 25 χρόνων στην παραδοσιακή μουσική της Δυτικής Αφρικής, με μεγάλα ταξίδια στην Μπουρκίνα Φάσο και στην Ευρώπη και με συνεργασίες με καλλιτέχνες παγκοσμίου φήμης όπως οι Baba Sissoko, Arona και Doudou Ν’Diaye Rose, Mamady Keita και Babara Bangoura, δραστηριοποιείται από το 2016 στην Ελλάδα με βάση την Αθήνα, διδάσκοντας αφρικάνικα κρουστά (djembe/doundoun), αφρικάνικες άρπες (kamale/donso ngoni και kora) και συνοδεύοντας μαθήματα/σεμινάρια χορού/δράσεις για ενήλικες, νέους και παιδιά προσχολικής ηλικίας.
    Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας και του χώρου πολιτιστικής εκπαίδευσης Yeelen – Dance & Music frοm West Africa, βασικός σολίστας κρουστός, υπεύθυνος για την μουσική διδασκαλία της ομάδας και της καλλιτεχνικής επιμέλειας των μαθημάτων/live/παραστάσεων Yeelen. Έχει διδάξει κρουστά σε παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία, σε πρόσφυγες και σε μετανάστες νέους και παιδιά, έχει παραδώσει workshops σε πολλά φεστιβάλ μουσικής και χορού σε όλη την Ελλάδα (Μουσικότροπο, Αντιρατσιστικό, Αφρικανικό, We connect, Καβαλας κ.α), έχει συμμετάσχει σε εκπαιδευτικές μουσικοχορευτικές δράσεις για τα παιδιά από τα χωριά s.o.s, έχει συνεργαστεί με ειδικό σχολείο όπως επίσης και με κέντρα προαγωγής ψυχικής υγείας.
    Ξεκίνησε ως μαθητής του Bruno Genero, ενός από τους σημαντικότερους Ιταλούς djembefola. Στην Ιταλία έχει υπάρξει μέλος της ομάδας “Bruno Genero Ensemble”, του συγκροτήματος του Davide Torti “Bemankan”, της ομάδας αφροσύγχρονου χορού της Simona Brunelli “Sowilo” με τον Cheik Fall από τη Σενεγάλη, του γκρουπ “Bengadì” παίζοντας με τον Daouda Diabate και τον δάσκαλό του Kassoum Diarra από την Μπουρκίνα Φάσο, και στην Ελλάδα της ομάσας κρουστών του Νίκου Τουλιάτου “Ηχόδραση” και του συγροτήματος του Adedeji Adetayo “Adedeji and the afrosessioners”. Eίχε επίσης την τύχη να παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια και να μελετήσει με δασκάλους όπως οι Famoudou Konate από τη Γουϊνέα, Soungalo Coulibaly, Mare Sanogo, Oumar Kone, Petit Adama Diarra, Ibrahima Sarr από το Μάλι, Adama Dramè και Harouna Dembele από τη Μπουρκίνα Φάσο και άλλους. Επίσης για 6 χρόνια έχει υπάρξει ενεργό μέλος στο μεγαλύτερο φεστιβάλ αφρικάνικης μουσικής και χορού “Mama Africa” (Ιταλία), συνοδεύοντας τους καλλιτέχνες/δασκάλους.
    Στα μαθήματα κρουστών όπως και στα μαθήματα χορού με την συνοδεία του, δίνει βάση στον διάλογο μεταξύ των οργάνων όπως και στην σύνδεση κρουστού-χορευτή. Στις διδασκαλίες του και στο παίξιμο του εστιάζει στην αυθεντικότητα, με στόχο του να φέρει σε επαφή τον κόσμο ανεξαρτήτως γνώσεων και εμπειρίας με τη φιλοσοφία της αφρικάνικης κουλτούρας, την αίσθηση και την ιδιαιτερότητα του κάθε ρυθμού ή οικογένειας ρυθμών-χορών. Μακριά από “δυτικούς” τρόπους διδασκαλίας, καθώς υποστηρίζει πως υπάρχει μεγάλος κίνδυνος αλλοίωσης και διαστρέβλωσης της παράδοσης, έχει αφοσιωθεί με αγάπη και πάθος στην “αφρικάνικη” μέθοδο, μελετώντας αδιάκοπα με τους μαθητές του και με τους συνεργάτες του.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οδοντίατρος νάρκωσε και βίασε μοντέλο – Τη μετέφερε σπίτι του και την κακοποίησε

    Μία γυναίκα, που εργάζεται ως μοντέλο στην Ρουμανία, δεν...

    Είναι κακό για την υγεία μας το φαγητό μπροστά στην τηλεόραση; Η επιστήμη απαντά

    Εντάξει, για τα σουβλάκια, τις πίτσες και τα τσιπς...

    ΗΠΑ: Οργή για την εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα – «Ασφυκτιούσε επί οκτώ λεπτά»

    Οι Αρχές στην Αλαμπάμα χρησιμοποίησαν αέριο άζωτο για την...

    Νότιος Κορέα: Ποια είναι η 80χρονη που θέλει να γίνει Μις Υφήλιος

    Η 80χρονη Τσόι Σουν Χουά γεννήθηκε σχεδόν μια δεκαετία...
    Best Shop