ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Που “χάνουμε” στο λάδι

    Ημερομηνία:

    Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν με τον πιο δραματικό τρόπο αυτό που συμβαίνει με το ελληνικό ελαιόλαδο και ειδικότερα μάλιστα με το λάδι που παράγεται σε Αχαΐα και Ηλεία. Ενώ από τη μια ξοδεύονται εκατομμύρια ευρώ για την προώθηση του φυτικού αγαθού στις αγορές του εξωτερικού εν τούτοις ο «γεωγραφικός χάρτης» των ελληνικών εξαγωγών παραμένει ο ίδιος. Και μία από τις αιτίες είναι το ότι το ελαιόλαδο που παράγεται στα μέρη μας, αντί να συσκευάζεται και να εξάγεται προς πώληση στο εξωτερικό έτσι ώστε το χρήμα να επιστρέφει στη χώρα μας, πωλείται χύμα σε Ιταλούς παραγωγούς οι οποίοι το αναμειγνύουν με δικό τους και το πωλούν συσκευασμένο ως Ιταλικής παραγωγής, κερδίζοντας εκατομμύρια ευρώ και κατακτώντας το σύνολο των αγορών.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τέλος χρόνου για την απογραφή των ασανσέρ – Έρχονται πρόστιμα

    Στο τέλος του μήνα λήγει η προθεσμία για την απογραφή των...

    Σοκ για γιατρό στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» – Βγήκε μετά από 22 ώρες εφημερίας και βρήκε το αυτοκίνητό του διαλυμένο

    Ένα σοκ περίμενε τον ειδικευόμενο αναισθησιολόγο στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη,...

    Δυτική Ελλάδα: Θρήνος για γνωστό δημοσιογράφο

    Συγκίνηση και θλίψη προκάλεσε η είδηση του αιφνίδιου θανάτου...