«Όλα για τη Ζωή μας»: Το μέτρο στις διατροφικές συνήθειες και στην άσκηση σε παιδιά και εφήβους

    Ημερομηνία:

    Η γυμνάστρια Ελένη Πετρουλάκη και η Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Γιούλη Ματσαμά μίλησαν στο «Όλα για τη Ζωή μας» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για το μέτρο, όσο αφορά στις διατροφικές συνήθειες αλλά και στην άσκηση, που θα πρέπει οι γονείς να θέσουν στα παιδιά τους, ώστε να αποκτήσουν έναν φυσιολογικό τρόπο ζωής.

    Πολλές φορές κάνουμε λόγο για το μέτρο στη ζωή μας, αλλά στην πράξη δύσκολα το πετυχαίνουμε. Το ίδιο συμβαίνει και όσον αφορά τις διατροφικές συνήθειες αλλά και την άσκηση σε παιδιά και εφήβους στη χώρα μας.

    Καταγράφουμε στη χώρα μας ένα από τα πιο υψηλά ποσοστά παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας κι από την άλλη αυξάνονται οι νέοι που ασχολούνται υπερβολικά με την εικόνα τους που προσπαθούν να πετύχουν με ακραίες δίαιτες.

    «Είμαστε μία αθλητική οικογένεια, έχουμε μυήσει τα παιδιά στον αθλητισμό. Η κόρη μου που δεν ασχολείται με τον αθλητισμό, είναι ακόμα μικρή. Δεν είναι συνεπής ως προς τον αθλητισμό. Στάθηκα τυχερή γιατί είχα γονείς που στάθηκαν δίπλα μου, με δικά τους έξοδα πήγαινα σε αγώνες. Εκεί που μεγάλωσα είχα δραστήρια ζωή, πήγαινα στις ελιές, δεν σταματούσα λεπτό. Έτσι γεννήθηκε το μικρόβιο που λέγεται αθλητισμός», ανέφερε η Ελένη Πετρουλάκη.

    «Ο μυικό ιστός που χτίζουμε καθορίζει τη ζωή μας. Οι μύες έχουν μνήμη. Πολύ πιο εύκολα επανέρχεται το σώμα όταν ύπάρχει ένα υπόβαθρο. Δεν ήταν μόνο ο στίβος, πήγαμε σε πολλά αθλήματα, το παιδί δεν μπορεί να γνωρίζει τί του αρέσει. Οι γονείς έχουν την εντύπωση ότι χρειάζεται πολύς χρόνος για να γυμναστεί κανείς, ενώ 20 λεπτά την ημέρα είναι αρκετά», συμπλήρωσε.

    Τρώμε ποσότητα στο σπίτι, αλλά ποιοτικό φαγητό!»σχολίασε με έντονη δόση χιούμορ η γνωστή γυμνάστρια.

    «Για μένα είναι τρόπος ζωής ο αθλητισμός , δεν το κάνω 3 μήνες πριν!Προσπαθώ να επηρεάσω θετικά τους ανθρώπους», τόνισε.

    «Τα πρότυπα έχουν αλλάξει και 1 στα 3 παιδιά στην Ελλάδα είναι παχύσαρκα. Είναι τόσες οι υποχρεώσεις των γονιών που δεν δίνουμε χρόνο σε εμάς, και αυτό το αντιλαμβάνεται. Η ηλικία των 5 με 10 ετών είναι κρίσιμη πρέπει οι συνήθειες να κληροδοτούνται από τους γονείς στα παιδιά«, σχολίασε η κ. Ματσαμά.

    «Το πιο κλασικό που συναντάμε είναι να ξεκινούν τα παιδιά κάποιο άθλημα επειδή είναι παχύσαρκα. Απαιτεί πειθαρχία και αφοσίωση το να μπεις σε ένα πρόγραμμα. Ο γονέας πρέπει να γνωρίζει ότι η άσκηση αναπτύσσει τα εγκεφαλικά κύτταρα, κάνει καλύτερο το παιδί σε όλα τα επίπεδα. Είναι σημανυικό όπως γυμνάζεις το μυαλό να γυμνάσεις και το σώμα», επεσήμανε.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μέλι και γιαούρτι: Το απροσδόκητο όφελος για το έντερο, που ανακάλυψε νέα μελέτη

    Εάν απολαμβάνετε ένα μπολ με γιαούρτι για πρωϊνό, η προσθήκη μιας κουταλιάς μέλι,...

    12 τρόφιμα φουλ σε βιταμίνη D

    Πέρα από τις βιταμίνες σε χάπια και τα συμπληρώματα διατροφής, μπορούμε...

    Η βιταμίνη που διώχνει την κακή διάθεση και δίνει ενέργεια

    Η έλλειψη ενέργειας συχνά οδηγεί σε κακή διάθεση, ενώ...

    Κάμαλα Χάρις: Ζητά από τον Τραμπ να γίνει όλο το ντιμπέιτ με ανοιχτά μικρόφωνα

    Η Κάμαλα Χάρις η διεκδικήτρια του προεδρικού θώκου στις εκλογές του...
    Best Shop