Την “Φαύστα” του Μποστ ανεβάζει στο Επίκεντρο+ η θεατρική ομάδα εκπαιδευτικών Ρωγμή

    Ημερομηνία:

    Η γνωστή για τις επιτυχημένες της δουλειές, θεατρική ομάδα εκπαιδευτικών Ρωγμή, επιστρέφει δυναμικά με τη «Φαύστα» του Μποστ,  στη σκηνή του Θεάτρου Επίκεντρο+ στην Αγ. Διονυσίου και Νόρμαν στην Πάτρα. Την παράσταση έχει σκηνοθετήσει ο Περικλής Βασιλόπουλος.

    Η κόρη χάνεται κολυμβούσσα, φαγωμένη από ένα θαλάσσιο τέρας. Εμφανίζεται μετά από δέκα έτη,  όταν την ψαρεύει ο πατέρας της.  Μέσα σ’ αυτό το διάστημα, ο Μποστ ισχυρίζεται ότι το Ριτσάκι, παρατήρησε λεπτομερώς, ως περιηγητής, όλα τα μέρη τα οποία είχε επισκεφτεί το ψάρι, διαμορφώνοντας απόψεις πολιτικές και κοινωνικές. Το κοριτσάκι το τρώνε τέλος οι γάτοι και είναι λογικό, αφού μύριζε ψάρι. Τι θα έκαναν; Στους γάτους αρέσουν τα ψάρια. Άρα δεν θα μπορούσε να έχει διαφορετική εξέλιξη από το να κατασπαραχθεί, το ατυχές Ριτσάκι, από ορδές πεινασμένων κεραμιδόγατων.

    Σαν να μη γράφτηκε το 1962, αλλά αύριο.

    Τα πάντα στο έργο του Μποστ, διέπονται από μία φρικτή λογική. Αφού κάτι συνέβη άπαξ, λογικό είναι να ξανασυμβεί.

    Η Φαύστα, έργο βαθύτατα πολιτικό, αν και δίνει την εντύπωση μιας απλής ανώδυνης σάτιρας, είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα της νεοελληνικής δραματουργίας.

    Τι είναι λοιπόν λογικό και τι παράλογο; Ελάτε να το ανακαλύψουμε παρέα στο θέατρο Επίκεντρο+ από την Παρασκευή 13 Μαΐου 2022, ώρα 9.00 μ.μ που η παράσταση κάνει πρεμιέρα.

    Τηλ. κρατήσεων 6934582236.

    Η «Φαύστα» του Μποστ από την θεατρική ομάδα εκπαιδευτικών Ρωγμή θα παιχθεί στη συνέχεια στις 14, 15, 20, 21, 22, 27, 28 και 29 Μαΐου 2022.

    ICECAP
    Την "Φαύστα" του Μποστ ανεβάζει στο Επίκεντρο+ η θεατρική ομάδα εκπαιδευτικών Ρωγμή
    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ: 45.000 λιγότερα πρωτάκια τον Σεπτέμβριο

    Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια σιωπηλή κρίση που δεν περιορίζεται...

    Χριστίνα Αλεξοπούλου: Γιόρτασε τα γενέθλια της μητέρας της

    Τα γενέθλια της μητέρας της γιόρτασε όπως κάθε χρόνο...

    Xαλάνδρι: Σε εξέλιξη οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για το μαφιόζικο χτύπημα

    Οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας βρίσκονται στο επίκεντρο της...

    Οι δασμοί Τραμπ δεν επηρεάζουν τον ελληνικό τουρισμό (πίνακας)

    Ανθεκτικός εμφανίζεται, μέχρι στιγμής, ο ελληνικός τουρισμός στις αναταράξεις από την εμπορική...