Συναντήσεις της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα στη Γενεύη στο περιθώριο της 75ης Συνέλευσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

    Ημερομηνία:

    Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα κατά τη διάρκεια της διήμερης παραμονής της στη Γενεύη για τη 75η Παγκόσμια Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ) πέρα από τη συμμετοχή της σε διάφορες διασκέψεις με θέματα όπως τα προβλήματα υγείας στις αστικές περιοχές, την επίπτωση του πολέμου στην Ουκρανία, την κρίση στην παροχή υγείας καθώς και τους νεοεμφανιζόμενους κινδύνους, είχε επαφές με πολλούς υπεύθυνους για να συζητήσει και να συνεισφέρει στην εξεύρεση λύσεων.

    Σημαντικότερη συνάντηση ήταν αυτή με τον WHO Regional Director-Europe, Dr Hans Kluge, με τον οποίο συζήτησε τη στενότερη συνεργασία του Υπουργείου αλλά και των 7 Ιατρικών Σχολών της Ελλάδας με τον Π.Ο.Υ., ιδιαίτερα όσον αφορά την αξιολόγηση των υπηρεσιών και την ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στην υγεία. Συζήτησαν παράλληλα τη σημασία της ψυχικής υγείας και τα βήματα που έχουν ήδη γίνει στην Ελλάδα.

    Η αναπληρώτρια υπουργός συνάντησε επίσης την κυρία Sarah Ryland, υπεύθυνη του Π.Ο.Υ. για τα χρόνια αναπνευστικά νοσήματα,τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας του Κατάρ, εκπροσώπους από τη Γαλλία, την Ισπανία αλλά και την Αργεντινή. Τέλος, επισκέφθηκε τα γραφεία της Ελληνικής αντιπροσωπείας στη Γενεύη, συνοδευόμενη από τον μόνιμο αντιπρόσωπο πρέσβη κύριο Παναγιώτη Στουρνάρα και την κυρία Μαρία Ντόλκα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΒΡΑΧΝΕΙΚΑ: Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για το αντλιοστάσιο – φωτο

    Μέχρι και αστυνομία κάλεσαν κάτοικοι της παραλιακής οδού των...

    Σοκ στην Εύβοια: Έδειρε άγρια τη σύζυγό του μπροστά στο παιδί τους και εξαφανίσθηκε

    Τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (1/2) στη Νέα...

    Στον αφρό οι Belh@rra, στον βυθό οι «Μπλε Φάλαινες» – Τα ισραηλινά υποβρύχια που θέλει η Αθήνα

    Η Αθήνα, μετά την απόκτηση των γαλλικών φρεγατών Belh@rra, εξετάζει...

    Ιονία Οδός: Ρήγμα 200 μέτρων από τη μεγάλη κατολίσθηση

    Κατολίσθηση στην Ιόνια Οδό έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία,...