Τα λάθη που κάνουμε και στερούμαστε τις βιταμίνες των τροφών

    Ημερομηνία:

    Πολλά είναι τα λάθη τα οποία κάνουμε άθελά μας και στερούμαστε τις βιταμίνες των τροφών που καταναλώνουμε. Σχετικά με αυτά μίλησε στην εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη, η κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος, Ειρήνη Μπαμπαρούτση.

    Θα λέγαμε ότι οι βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά των τροφών καταστρέφονται με τρεις τρόπους: με τον τρόπο που τα καταναλώνουμε, με τον τρόπο που τα μαγειρεύουμε αλλά και με τον τρόπο που τα συνδυάζουμε.

    Καλό είναι όταν βράζουμε τα τρόφιμα να το κάνουμε με όσο το δυνατόν λιγότερο νερό, ενώ μετά το βράσιμο είναι ωφέλιμο να πίνουμε το ζωμό, καθώς μέσα σε αυτόν διατηρούνται οι βιταμίνες του κρέατος που έχουμε βράσει. Στον αντίποδα, ο βρασμός στο ψάρι διατηρεί τα Ω3. Καλύτερος τρόπος μαγειρέματος είναι ο ατμός.

    Σε ό,τι αφορά τα λαχανικά είναι σημαντικό να τα καταναλώνουμε σε μεγάλα κομμάτια και αμέσως μόλις τα κόψουμε, ενώ καλό είναι να τα κόβουμε με το χέρι και όχι με μαχαίρι.

    Σχετικά με τα φρούτα, καλύτερο είναι να τα καταναλώνουμε με τη φλούδα τους, ενώ σημειώνεται πως ο χυμός υστερεί  σε βιταμίνες συγκριτικά με το φρούτο.

    Η μαγειρική σόδα που χρησιμοποιείται στο μούλιασμα των οσπρίων καταστρέφει τη βιταμίνη Β1 που περιέχουν.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Καταδικάστηκαν πατέρας και γιος που ξυλοκόπησαν εργαζόμενο στο κοιμητήριο Ευόσμου κατά τη διάρκεια εκταφής

    Σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών καταδικάστηκαν πατέρας και γιος που ξυλοκόπησαν άγρια δημοτικό υπάλληλο...

    Η επιστήμη πίσω από το τέλειο μπριάμ

    Το μπριάμ αποτελεί ένα από τα πιο παρεξηγημένα «λαδερά» φαγητά, της...

    Τέλειοι κεφτέδες από τον Μανώλη Παπουτσάκη και τη Μαντώ Ηλιοπούλου

    Οι κεφτέδες είναι ένα λατρεμένο πιάτο και, ειδικά αυτήν την εποχή,...

    Το Καφέ της Χαράς: Παντρεύτηκε ο «Σταύρακας» – Δείτε φωτογραφίες

    Ο Γιάννης Παπαθανάσης, γνωστός στο ευρύ κοινό ως «Σταύρακας» από...