Μπάιντεν σε Σαλμάν: Πίστευα πως είσαι προσωπικά υπεύθυνος για τον φόνο του Κασόγκι!

    Ημερομηνία:

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε απόψε ότι έθεσε το θέμα της δολοφονίας του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, μια πληροφορία που επιβεβαιώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας.

    «Είπα στον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν ότι πίστευα πως είναι προσωπικά υπεύθυνος για τον φόνο του Κασόγκι», ανέφερε ο Μπάιντεν, μετά τις συνομιλίες που είχε στην Τζέντα με τον πρίγκιπα διάδοχο. Ο τελευταίος του απάντησε ότι δεν ευθύνεται προσωπικά για τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

    GLEARNET

    Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι έθεσε επίσης στον συνομιλητή του το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ανάγκη για πολιτικές μεταρρυθμίσεις. «Ξεκαθάρισα ότι το θέμα είναι ζωτικής σημασίας για εμένα και τις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε στους δημοσιογράφους, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

    Λίγα λεπτά νωρίτερα, η αρραβωνιαστικιά του Κασόγκι, η Χατιτσέ Τσενγκίζ, κατήγγειλε στο Twitter ότι ο Μπάιντεν έχει βάψει τα χέρια του με «το αίμα του επόμενου θύματος» του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας.

    Φανταζόμενη τι θα είχε γράψει ο σύντροφός της, η Τσενγκίζ απευθύνθηκε στον Μπάιντεν με την εξής ανάρτηση: «Αυτός είναι ο τρόπος που αναγκάζετε τους υπεύθυνους να λογοδοτήσουν για τον φόνο μου; Το αίμα του επόμενου θύματος του MBS (σ.σ. από τα αρχικά του ονόματος του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν) είναι στα χέρια σας».

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Επανεξελέγη Πρόεδρος του Συλλόγου Αλισσαίων “Πείρος” ο Δημήτρης Μπαρμπούνης

    Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΙΣΣΑΙΩΝ ΠΕΙΡΟΣ Σε ανακοίνωσή του αναφέρει: Προ ημερών...

    Υπουργείο Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 10 Οκτωβρίου

    Συνολικά 64.500.000 ευρώ θα καταβληθούν σε 56.600 δικαιούχους, από...

    Aπλά.. κοιτάζουμε τις αυξήσεις και δεν κάνουμε τίποτα

    Τα ενοίκια στην Πάτρα, όπως και σε άλλες πόλεις...

    Εισαγγελική έρευνα στην Τουρκία κατά του Ισραήλ για κακομεταχείριση των ακτιβιστών του στολίσκου της Γάζας

    Στη Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης καταθέτουν ως μάρτυρες συμμετέχοντες...