Μητσοτάκης για τη φωτιά στην Πεντέλη: «Δεν αποκλείεται και η περίπτωση του εμπρησμού»

    Ημερομηνία:

    Ανοιχτό το ενδεχόμενο η πυρκαγιά στην Πεντέλη να οφείλεται σε εμπρησμό άφησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που επισκέφθηκε το απόγευμα το Συντονιστικό Κέντρο της Πολιτικής Προστασίας.

    «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα, θα έχουμε περισσότερα όταν ολοκληρώσει η πυροσβεστική το ανακριτικό της έργο», είπε ερωτηθείς σχετικά, ενώ πρόσθεσε ότι «για την Πεντέλη δεν αποκλείεται και η περίπτωση του εμπρησμού»

    Η δήλωσή του έρχεται μετά τις υπόνοιες που άφησε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής Χρήστος Στυλιανίδης, που άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, λέγοντας ότι τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται. «Έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο κεραυνού και βραχυκυκλώματος. Όλα τα άλλα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά» υπογράμμισε σχετικά.

    Ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην Πεντέλη  είπε ότι η πυρκαγιά είχε πολύ δύσκολα χαρακτηριστικά και μπήκε με μεγάλη ταχύτητα στον αστικό ιστό. «Πιστεύω ότι όλοι οι αρμόδιοι έκαναν το καλύτερο δυνατόν και με καλύτερο συντονισμό απ’ ότι στο παρελθόν». Σε αυτό το πλαίσιο υπενθύμισε ότι είμαστε σε περίοδο που εκδηλώνονται 50-60 πυρκαγιές την ημε΄ρα, όμως τις περισσότερες δεν τις μαθαίνουμε ποτέ, γιατί σβήνουν εν τη γενέσει τους.

    «Θέλω να διαβεωβαιώσω ότι η Πολιτεία θα είναι στο πλευρό τους με μεγάλη ταχύτητα και με μεγάλη αποτελεσματικότητα» είπε για τους πληγέντες.

    Ο πρωθυπουργός εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για την πυρκαγιά στα Μέγαρα αλλά και για την πυρκαγιά στη Σαλαμίνα, σημειώνοντας ότι υπήρξε καλύτερος συντονισμός απ’ ότι στο παρελθόν.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μπηχτές Πελετίδη σε Φωτήλα για θέατρο «Απόλλων»: «Είχε πει πως θα έχουμε εξελίξεις σε 15 ημέρες»

    Με έντονο ενδιαφέρον και αρκετές αιχμές πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση...

    Νίκος Οικονομόπουλος: Δεν ασχολούμαι με τα Mad VMA και δεν με αφορούν

    Μια ξεκάθαρη δήλωση, πως δεν ενδιαφέρεται για ταMAD VMA έκανε ο Νίκος...

    Μελ Γκίμπσον στο Άγιο Όρος – «Φαίνεται ότι αγαπά τον Χριστό» είπε ο Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος

    Ο διάσημος Αυστραλός ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός Μελ Γκίμπσον επισκέφτηκε πριν...