Ανεμιστήρας ή κλιματιστικό: Ποιο είναι καλύτερο για το μωρό

    Ημερομηνία:

    Τα νεογέννητα δεν είναι σε θέση να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους. Επομένως, τη θερμοκρασία του βρεφικού δωματίου πρέπει να διατηρείται σε σταθερά επίπεδα, για να κοιμούνται καλύτερα. Έτσι, όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν πολλοί γονείς αναρωτιούνται αν το μωρό τους θα ήταν καλύτερα με έναν ανεμιστήρα ή με ένα κλιματιστικό. Στην πραγματικότητα, και οι δύο αυτές συσκευές έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Συγκεκριμένα:

    Φλίγκος

    Ανεμιστήρας στο βρεφικό δωμάτιο

    Ο ανεμιστήρας στο βρεφικό δωμάτιο θα βοηθήσει το μωρό να αισθανθεί αμέσως πιο δροσερά. Ωστόσο, το μειονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι ο ανεμιστήρας θα φυσήξει κατευθείαν στο σώμα του παιδιού, προκαλώντας δυσκολία στην αναπνοή, ρινική συμφόρηση, ακόμη και άσχημες επιπτώσεις στο αναπνευστικό σύστημα. Επιπλέον, τα πτερύγια του ανεμιστήρα κατά την περιστροφή θα προσελκύουν σκόνη και άνεμο, φυσώντας τυχόν αλλεργιογόνα προς το παιδί. Επομένως, οι γονείς δεν θα πρέπει ποτέ να αφήνουν τον ανεμιστήρα να «χτυπάει» απευθείας στο παιδί.

    Ανεμιστήρας με λειτουργία ψύξης

    Η χρήση air-cooler στο βρεφικό δωμάτιο δεν συνιστάται, γιατί ο ανεμιστήρας με λειτουργία ψύξης, αν χρησιμοποιηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα αυξήσει την υγρασία στον αέρα και θα δημιουργήσει ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηρίων και μούχλας, επηρεάζοντας αρνητικά την υγεία των παιδιών σας.

    ICECAP

     Κλιματιστικό στο βρεφικό δωμάτιο

    Πολλές οικογένειες πλέον επιλέγουν τα παιδιά τους να κοιμούνται σε κλιματιζόμενα δωμάτια. Το πλεονέκτημα αυτής της προσέγγισης είναι ότι παρέχει σταθερή θερμοκρασία, ειδικά σε ζεστό καιρό. Ωστόσο, αυτή η μέθοδος έχει επίσης το μειονέκτημα ότι μειώνει την υγρασία και την κυκλοφορία του αέρα στο δωμάτιο. Εάν δεν ξέρετε πώς να το εξισορροπήσετε, το κλιματιστικό μπορεί να προκαλέσει ασθένειες στα παιδιά όπως ρινίτιδα, πνευμονία, κ.ά.

    Ο σωστός τρόπος για να κοιμηθούν τα μωρά με κλιματιστικό είναι η διατήρηση της θερμοκρασίας μεταξύ 26-28 βαθμών και η συνεχόμενη χρήση του για όχι περισσότερο από 2-3 ώρες. Στο δωμάτιο, θα πρέπει να έχετε μια λεκάνη με νερό για να παρέχει υγρασία, ώστε το παιδί να μην αφυδατωθεί ή να μην παρουσιάσει ξηροδερμία. Τα παιδιά δεν πρέπει να τοποθετούνται απέναντι από τη ροή του ψυχρού αέρα. Οι γονείς πρέπει επίσης να προσέχουν τη θερμοκρασία του μωρού και να βάζουν συχνά φυσιολογικό ορό στη μύτη του για να αποφύγουν την ξηρότητα της μύτης. Απενεργοποιήστε το κλιματιστικό για περίπου 15 λεπτά πριν αφήσετε τα παιδιά να βγουν έξω, ώστε η θερμοκρασία του δωματίου να μην διαφέρει πολύ από την εξωτερική θερμοκρασία.

    Συνοψίζοντας, είναι δύσκολο να συμπεράνουμε ποιο είναι καλύτερο για τα μωρά – ανεμιστήρας ή κλιματιστικό – γιατί και οι δύο μέθοδοι έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Οι γονείς θα πρέπει να εξαρτώνται από τις πραγματικές συνθήκες για να χρησιμοποιήσουν τον ανεμιστήρα ή το κλιματιστικό και πάντα σύμφωνα με τις προαναφερόμενες οδηγίες.

    ΠΗΓΗ: IMOMMY.GR

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΗΠΑ: Η ιστορία του οικογενειάρχη serial killer του Fox Hollow Farm που έκρυβε 10.000 ανθρώπινα οστά – Αναγνωρίστηκε το 10ο θύμα

    Ήταν επιτυχημένος επιχειρηματίας, σύζυγος και πατέρας τριών παιδιών. Ζούσε...

    Πανεπιστήμιο Πατρών: «Ημέρα Καριέρας Σχολής Οικονομικών Επιστημών & Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΣΟΕΔΕ)»

    Το Γραφείο Διασύνδεσης & Επιχειρηματικότητας της Μονάδας Υποστήριξης Φοιτητών (Μ.Υ.Φ.) του Πανεπιστημίου Πατρών, θα...

    Με λαμπρότητα η εορτή της Παναγίας Ζιροβίτισσας, στην Ι.Μονή Τιμίου Σταυρού Πατρών

    Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη και με την...

    Κατερίνα Σολωμού: Η ΠΑΣΠ πρωτοπόρος ξανά στο Πανεπιστήμιο Πατρών

    Συγχαρητήρια στην ΠΑΣΠ για την πρωτιά που κατέγραψε στις...