Πατρών-Πύργου: Οι αλλαγές που θα γίνουν! Σύσκεψη με Μπονάνο και Γιαννόπουλο – ΦΩΤΟ

    Ημερομηνία:

    Επτά νέους κόμβους, δεκαεπτά νέες εσοχές έκτακτης ανάγκης, μείωση πλάτους νησίδων αποκλεισμού εντός οικισμών, και άλλες τροποποιήσεις που θα βελτιώσουν σημαντικά την λειτουργικότητα της Ε.Ο Πατρών-Πύργου, περιλαμβάνονται στην εφαρμογή της μελέτης του έργου αναβάθμισης της οδικής ασφάλειας στη Ν.Ε.Ο Πατρών Πύργου.

    Φλίγκος

    Οι τροποποιήσεις έρχονται ως αποτέλεσμα των επισημάνσεων του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου και του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαϊας Χαράλαμπου Μπονάνου, στις συσκέψεις που είχαν πραγματοποιηθεί σε Πύργο και Πάτρα – και των αυτοψιών – τον περασμένο Ιούνιο.

    Πατρών-Πύργου: Οι αλλαγές που θα γίνουν! Σύσκεψη με Μπονάνο και Γιαννόπουλο - ΦΩΤΟ

    Παρουσιάστηκε με λεπτομέρεια το σύνολο των επεμβάσεων που υλοποιούνται υπέρ της οδικής ασφάλειας και αποσαφηνίστηκαν αναλυτικά οι προσθήκες των αλλαγών που επιφέρουν στη λειτουργικότητα της οδού Πατρών – Πύργου. Είναι σημαντικό να αναφερθεί, και προς διευκρίνιση, ότι στην εγκεκριμένη μελέτη του έργου προβλέπονται, 19 οδικά τμήματα προσπέρασης (2 λωρίδες) στην κατεύθυνση προς Πύργο και 18 οδικά τμήματα προσπέρασης (2 λωρίδες), στην κατεύθυνση προς Πάτρα, με δυνατότητα ασφαλούς προσπέρασης οχημάτων.

    Πατρών-Πύργου: Οι αλλαγές που θα γίνουν! Σύσκεψη με Μπονάνο και Γιαννόπουλο - ΦΩΤΟ

     

    Οι νέες παρεμβάσεις που θα γίνουν αφορούν:

    ICECAP
    • Διατήρηση λειτουργίας  επτά (7) νέων κόμβων, με αντίστοιχη τροποποίηση των διαμορφώσεων διατομής

    Γομοστό – 2 (Αχαΐα)

    Μποντέικα (Αχαΐα)

    Νέο Βουπράσιο (Ηλεία)

    Θανασουλέικα – 2 (Ηλεία)

    Χανάκια (Ηλεία)

    • Δημιουργία δεκαεπτά (17) νέων εσοχών έκτακτης ανάγκης στα υπεραστικά τμήματα μονής λωρίδας στις δύο κατευθύνσεις.
    • Εντός των οικισμών, μείωση της επιφάνειας αποκλεισμού στην κεντρική νησίδα (από 4 μ. σε 0,5 μ.) και δημιουργία επιφάνειας αποκλεισμού πλευρικά της οδού με πλάτος 1,75 μ. εκατέρωθεν.

    Αξίζει να σημειωθεί πως, πέραν των προαναφερθέντων, το Υπουργείο εξετάζει την διαχείριση περαιτέρω αιτημάτων για τυχόν συμπληρώσεις, οι οποίες – όπως σημείωσαν οι κ.κ Γιαννόπουλος και Μπονάνος – θα βελτιώσουν τη λειτουργικότητα, αλλά δε θα αλλοιώσουν τον χαρακτήρα της παρέμβασης και κυρίως, δε θα επηρεάσουν αρνητικά την οδική ασφάλεια, το οποίο είναι και το ζητούμενο του εν λόγω έργου.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Συνάντηση Γιώργου Παπανδρέου με Πρόεδρο ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδος

    Ο πρώην Πρωθυπουργός και Βουλευτής Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής,...

    Ρεβίθια φούρνου με πολύχρωμες πιπεριές

    Τα ρεβίθια φούρνου με πολύχρωμες πιπεριές είναι ένα υγιεινό και θρεπτικό...

    Η επιστήμη πίσω από το τέλειο μπριάμ

    Το μπριάμ αποτελεί ένα από τα πιο παρεξηγημένα «λαδερά» φαγητά, της...

    Η Μπέλα Χαντίντ έβαψε ξανθά τα μαλλιά της – Η αλλαγή που έκανε λίγο πριν το Φεστιβάλ των Καννών

    Η Μπέλα Χαντίντ άνοιξε την αυλαία των εμφανίσεών της στο Φεστιβάλ των...