Telegraph: Η Βρετανία θα χαρακτηρίσει «τρομοκρατική» οργάνωση τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν

    Ημερομηνία:

    Η Βρετανία θα χαρακτηρίσει επίσημα τους Φρουρούς της Επανάστασης —επίλεκτο σώμα του ιρανικού στρατού, μέλη του οποίου φέρονται να συνέλαβαν τελευταία επτά πρόσωπα συνδεόμενα με το Ηνωμένο Βασίλειο εξαιτίας των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στο Ιράν— «τρομοκρατική» οργάνωση, ανέφερε χθες Δευτέρα η εφημερίδα The Telegraph, επικαλούμενη πηγές που δεν κατονόμασε.

    Την κίνηση, που αναμένεται να ανακοινωθεί «εντός εβδομάδων», κατά το ρεπορτάζ της εφημερίδας, υποστηρίζουν ο υφυπουργός Ασφαλείας Τομ Τούγκενχατ και η υπουργός Εσωτερικών Σουέλα Μπρέιβερμαν.

    Η απόφαση θα σήμαινε πως το Λονδίνο θα θεωρεί εφεξής παράνομο να ανήκει κανείς στο σώμα, να συμμετέχει σε δραστηριότητές του, ή να φέρει τον λογότυπό του δημόσια.

    Το υπουργείο Εσωτερικών δεν απάντησε αμέσως όταν το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς του ζήτησε να σχολιάσει το δημοσίευμα της Telegraph.

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ αξίωσε την περασμένη Τετάρτη οι αρχές του Ιράν να σταματήσουν να συλλαμβάνουν ανθρώπους με διπλή υπηκοότητα, επιμένοντας στο ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σαν πιόνια.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Φωτιά στην Αττική: Πέντε άτομα διακομίστηκαν σε νοσοκομεία – Η κατάσταση της υγείας τους

    Σύμφωνα με ενημέρωση από το ΕΚΑΒ, από το πύρινο...

    Ο Χάαλαντ έκανε δώρο στη σύντροφό του τσάντα αξίας 377.000 ευρώ – Φωτογραφία

    Ο Έρλινγκ Χάαλαντ έκανε ένα εξαιρετικά σπάνιο και πολυτελές δώρο στη...

    Ιωάννα Τούνη: «Καυτές» πόζες στη Μύκονο με φιλενάδες της – «Ώριμη και λαμπερή» δηλώνει η influencer

    Ιωάννα Τούνη και Μύκονος πηγαίνουν μαζί τα περισσότερα καλοκαίρια και αυτή η...