Από το λιμάνι της Πάτρας πέρασαν τα 5 κιλά της «κοκαΐνης των φτωχών» – Στις 150.000 € η αξία της

    Ημερομηνία:

    Eπί τριήμερο, κατά πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος », είχαν γίνει η σκιά μελών διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας, που είχαν μεταβεί στην Αττική, τους είχαν θέσει επί 24ώρου βάσεως υπό στενή παρακολούθηση και όταν το ραντεβού παράδοσης -παραλαβής κλείστηκε στην Εθνική Οδό Πατρών – Κορίνθου, ήταν πλέον θέμα χρόνου οι συλλήψεις και η κατάσχεση μεγάλης ποσότητας κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης (ΜDM), γνωστής και ως η «κοκαΐνη των φτωχών».

    Κατασχέθηκαν 5 κιλά της ναρκωτικής ουσίας και συνελήφθησαν συνολικά τέσσερα άτομα- δύο Ελληνες, ένας Αλβανός (υπάλληλος συνεργείου αυτοκινήτων) και ένας Ιρακινός (ξυλουργός). Η σύλληψη των διακινητών έγινε το απόγευμα της Τρίτης στα ΣΕΑ Μεγάρων, την ώρα που ο 61χρονος οδηγός του φορτηγού από τη Θεσσαλονίκη παρέδωσε τα «πακέτα» στον 65χρονο Ελληνα που συνοδευόταν από τους δυο αλλοδαπούς συνεργούς του, οι οποίοι είχαν τον ρόλο του προπομπού στη διαδρομή από Αθήνα προς Μέγαρα. Τη ναρκωτική ουσία, επονομαζόμενη και ως «μαντάμ», ο φορτηγατζής την έκρυβε στην καμπίνα του οδηγού.

    Ο  61χρονος αυτοκινητιστής διεθνών μεταφορών εκτελούσε δρομολόγιο από τη Γερμανία στην Ελλάδα μεταφέροντας πατάτες και, σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», όπως πρόκυψε από την αστυνομική έρευνα, εισήλθε στη χώρα μέσω του λιμανιού της Πάτρας.

    Η αξία της μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών που μπλόκαραν οι αστυνομικοί της Δίωξης Πατρών, εκτιμάται στις 150.000 ευρώ. Η πώληση ανά κιλό κυμαίνεται από 20.000 έως 30.000 ευρώ, ενώ η τιμή ανά γραμμάριο από 50 έως 80 ευρώ.

    Σε κατ’ οίκον έρευνες που ακολούθησαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον 217,5 γραμμάρια κάνναβης, 460 ευρώ, 58 φυσίγγια των 9mm και 38mm και μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας. Επιπλέον κατασχέθηκαν δύο αυτοκίνητα και το φορτηγό.

    Σε βάρος των «4» σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, που περιλαμβάνει τα κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, της παράβασης του νόμου περί όπλων και της αντίστασης. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία για ν’ απολογηθούν την Παρασκευή. Οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πάτρας, που προσθέτει μια ακόμα επιτυχία στο ενεργητικό του.

    ICECAP
    Φλίγκος

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Μαρία Πολύζου: «Έτρεξα για να φύγω από το σκοτάδι, σήμερα τρέχω για να τραβήξω άλλους στο φως»

    Στην εκπομπή «Στούντιο 4» βρέθηκε καλεσμένη η Πατρινή Μαρία Πολύζου....

    Μπουρδούμης για Δροσάκη: «Έχει δικαιωθεί ήδη μέσα στη δουλειά της»

    Στο podcast των Rainbow Mermaids βρέθηκε καλεσμένος ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης ο...

    Του ΘΑΝΑΣΗ ΚΟΥΣΤΑ: Η Μεγάλη Παρασκευή στα Ταμπάχανα! Όταν τα στενά έμοιαζαν με σκηνικό κινηματογράφου

    Του Θανάση Κούστα Και ποιος άραγε δεν έχει αναπολήσει τα...

    ΠΑΤΡΑ: Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν το Μ. Σάββατο 19-4-2025

    ΚΗΔΕΙΑ Την πολυαγαπημένη μας ΠΟΛΥΞΕΝΗ χήρα ΝΙΚ. ΜΠΑΡΜΠΑΓΙΑΝΝΗ (ΕΤΩΝ 85) Θανούσα κηδεύουμε το...