Απολογείται σήμερα ο σταθμάρχης

    Ημερομηνία:

    Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια κατά συρροή και διατάραξη ασφαλείας συγκοινωνιών ασκήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στον 59χρονο σταθμάρχη του ΟΣΕ που αναφέρεται ως ο κύριος υπεύθυνος για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

    Φλίγκος

    Οι δύο πρώτες κατηγορίες αφορούν πλημμελήματα και η τρίτη είναι κακούργημα που με βάση πρόσφατη τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα (άρθρο 291) επισύρει ποινές από 10 χρόνια κάθειρξη ως και ισόβια. Ο 59χρονος ζήτησε κι έλαβε προθεσμία να απολογηθεί το ερχόμενο Σάββατο (04/03).

    «Από ανθρώπινη πλευρά είναι συντετριμμένος. Αναλογίζεται αυτό που έγινε και δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της ευθύνης. Αλλά αυτό που μετράει είναι να ψάξουμε όχι το δέντρο αλλά το δάσος ευθυνών. Εδώ υπάρχει ένα δάσος ευθυνών», δήλωσε ο συνήγορός του, Στέφανος Παντζαρτζίδης«Το δικό μας μερίδιο το αναλαμβάνουμε και πιστεύω ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλειά της» πρόσθεσε.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΠΑΤΡΑ: Σφοδρή σύγκρουση μηχανής μεγάλου κυβισμού με ΙΧ στην Ακρωτηρίου – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

    Σφοδρή σύγκρουση στην οδό Ακρωτηρίου κοντά στις Εργατικές Κατοικίες...

    ΠΑΤΡΑ: “Εφυγε” μόλις στα 44 ο Φώτης Θεοδωρακόπουλος

    Σε ηλικία μόλις 44 ετών έφυγε από τη ζωή...