ΠΑΤΡΑ: 27 νηπιαγωγεία σε ακατάλληλα κτίρια – Δυο«μετακομίζουν» στο πρώην εργοστάσιο Βέτσου

    Ημερομηνία:

    Έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες για την ανεύρεση νέων χώρων και κτιρίων για τη μετεγκατάσταση και τη στέγαση των νηπιαγωγείων της Πάτρας που στεγάζονται σε ακατάλληλους χώρους.

    Τα νηπιαγωγεία αυτά είναι τουλάχιστον 27, με τα “βραβεία” της ακαταλληλότητας να πηγαίνουν στα δύο που βρίσκονται στην οδό Παναχαϊκού, στο 7ο και στο 54ο και να ακολουθούν το 45ο, το 16ο και το 34ο.

    Σε προτεραιότητα από αυτά τα νηπιαγωγεία, με τις διαδικασίες να έχουν προχωρήσει είναι το 7ο και το 54ο τα οποία είναι να στεγαστούν στο πρώην Εργοστάσιο Βέτσου, στην Ασημάκη Φωτήλα.

    Τα δύο αυτά νηπιαγωγεία θα πρέπει να μεταφερθούν άμεσα αφού τα κτίρια που στεγάζονται εκτός από ότι είναι ιδιαίτερα μικρά, δεν έχουν καν προαύλιο, με τα παιδιά να κάνουν διάλειμμα σε ακάλυπτους πολυκατοικιών.

    Το πρώην εργοστάσιο Βέτσου είναι ένα κτίριο που προσφέρεται για τη στέγαση των δύο αυτών νηπιαγωγείων, εφόσον βέβαια εγκριθεί και το σχετικό χρηματοδοτικό κονδύλι από το κράτος για να προχωρήσει η αναδιαμόρφωση του.

    Το κτίριο είναι εδώ και χρόνια εγκαταλειμμένο. Οι διαδικασίες βρίσκονται στην κτιριακή έγκριση του διαθέσιμου οικοπέδου στο πρώην εργοστάσιο Βέτσου και στην αυτοψία Επιτροπής Καταλληλότητας, όπως αναφέρεται στην εφημερίδα ‘Γνώμη”

    Από εκεί και πέρα για τα άλλα τρία νηπιαγωγεία που είναι σε προτεραιότητα από πλευράς δήμου το 45ο Νηπιαγωγείο Πάτρας είναι να πάει για μεταστέγαση σε κτίριο ιδιοκτησίας Δήμου, στο πρώην 29ο δημοτικό σχολείο.

    Το 16ο Νηπιαγωγείο Πάτρας είναι να πάει σε οικόπεδο του δήμου επί των οδών Κανελλοπούλου και Αυστραλίας, ενώ στον ίδιο χώρο (εφόσον προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ανέγερση κτιρίου) είναι να μεταφερθεί και το 34ο Νηπιαγωγείο Πάτρας.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Αυξήσεις και αναδρομικά: Ποιοι στρατιωτικοί και απόστρατοι θα τα λάβουν

    Σημαντικές αυξήσεις στις αποδοχές και αναδρομικά στις συντάξεις αναμένεται να δουν...

    Προσωπικός Αριθμός: Τι ισχύει για τους πολίτες εάν δεν τον εκδώσουν έως τις 5 Σεπτεμβρίου

    Σε λειτουργία βρίσκεται η πλατφόρμα myinfo.gov.gr για την απόκτηση του Προσωπικού Αριθμού (Π.Α.), ο...

    Aγρια συμπλοκή τη νύχτα σε προαύλιο Εκκλησίας! 30 άτομα χτυπήθηκαν! Εξαφανίσθηκαν στα στενά για να σωθούν

    Συμπλοκή με τη συμμετοχή περίπου 30 νεαρών, αγοριών και...