Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ “ΚΑΤΟΧΗ” ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: “Ακόμα και τότε που οι Γερμανοί ήσαν εδώ δεν ήταν έτσι”

    Ημερομηνία:

    Mavropoulis
    Ανεπανάληπτα ερημική είναι η παρούσα κατάσταση στα Καλάβρυτα, που τέτοια εποχή έσφυζαν από ζωή και κυρίως, τόσο τις ημέρες της Επετείου του Ολοκαυτώματος (13 Δεκεμβρίου) όσο και των εορτών Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς όπου στους δρόμους δεν «έπεφτε καρφίτσα», η δε πληρότητα στα ξενοδοχειακά καταλύματα έφτανε το 100%.
    Το καθολικό λοκντάουν -παρότι η περιοχή έχει δώσει μέχρι τώρα 5 μόλις κρούσματα- διαμορφώνει ένα σκηνικό, ασυνήθιστο για τους νεότερους, αλλά και για τους ηλικιωμένους κατοίκους, που βλέποντας τα πάντα ερμητικά κλειστά -δρόμους άδειους πρωί- βράδυ και βαριές νύχτες με βροχή και παγωνιά – φθάνουν στο σημείο να συγκρίνουν το σήμερα ακόμα και με τα σκληρά χρόνια του πολέμου το 1943.
    Η φράση με τη οποία οι παλιοί μεταφέρουν   το κλίμα της περιόδου της πανδημίας δεν διαφέρει από στόμα σε στόμα. «Ακόμα και τότε που οι Γερμανοί ήσαν εδώ δεν ήταν έτσι. Τώρα είναι χειρότερα και από την Γερμανική κατοχή. Τότε κυκλοφορούσαν πιο πολλοί από ότι αυτή την εποχή» λένε με συγκίνηση.
    Ομως, ο κορονοϊός έχει χτυπήσει καίρια, ξεχωριστούς θύλακες του Δήμου Καλαβρύτων, που παρακολουθεί επισκέψιμους χώρους του να βουλιάζουν οικονομικά, ελπίζοντας μόνο σε κάποια τυχόν κυβερνητική στήριξη.
    GYMALL
    Ο δήμαρχος Θανάσης Παπαδόπουλος έχει μάλιστα εκφράσει τη διαμαρτυρία του στο υπουργείο Εσωτερικών, αφού μοίρασε 40 εκατ. ευρώ σε 115 δήμους αφήνοντας εκτός των Καλαβρύτων, χωρίς όμως να έχει λάβει την παραμικρή απάντηση, το ίδιο και για τις πληγείσες δημοτικές επιχειρήσεις.
    Σε ό,τι αφορά στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, οι απώλειες ξεκινούν από την προηγούμενη σεζόν και κορυφώνεται τούτη που θα παραμείνει κλειστό λόγω πανδημία. Η λέξη «καταρρέει» είναι αυτή που βγαίνει από το στόμα δημοτικού παράγοντα, ενώ η θεραπεία του είναι άγνωστο με ποιον τρόπο θα επέλθει, όταν η οικονομική ζημιά φτάνει ήδη στο 1 εκατ. ευρώ.
    Οι πληροφορίες  αναφέρουν ότι το έλλειμμα στο Σπήλαιο Λιμνών Καστριών έχει υπολογιστεί στις 81.000 ευρώ, αφού μόνο καοι μόνο οι μαθητές που οργανωμένα πήγαιναν εκεί, από όλη την Ελλάδα, έχουν διακόψει από τον Μάρτιο και ουδείς γνωρίζει μέχρι πού θα φτάσει το κακό χρονικά.
    Η αντίστοιχη οικονομική ζημιά στο Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος έχει φτάσει ήδη τις 30.000 ευρώ, αφού είτε μαζικά είτε ατομικά η αναβλητικότητα των επισκεπτών είναι μεγάλη, ιδιαιτέρως αυτή την επετειακή περίοδο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πώς είναι η εμπειρία στο ιδιωτικό νησί του Richard Branson στην Καραϊβική

    Το 1978, ο ιδιοκτήτης του Virgin Group, είχε την...

    Χώρο για μέτρα στήριξης ως τον Σεπτέμβριο φέρνουν οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες

    «Σάρκα και οστά» αρχίζουν να παίρνουν πλέον οι νέοι Δημοσιονομικοί Κανόνες που...

    Ο γιος του Νίκολας Κέιτζ κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε τη μητέρα του, Κριστίνα Φούλτον

    Ο γιος του Νίκολας Κέιτζ, Γουέστον Κέιτζ, κατηγορήθηκε ότι χτύπησε τη...

    ΟΠΕΚΑ: Ποια επιδόματα αναμένεται να αυξηθούν – Δείτε αναλυτικά παραδείγματα

    Διπλή αύξηση στα ποσά των επιδομάτων που χορηγούνται σε οικογένειες...