Εμβολιασμός κορονοϊού: Αυτό είναι το έντυπο συναίνεσης – ΔΕΙΤΕ τι θα υπογράφουμε

    Ημερομηνία:

    Mavropoulis

    Λίγο πριν ξεκινήσει η επιχείρηση «Ελευθερία» για τον μαζικό εμβολιασμό κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα σας παρουσιάζουμε το έντυπο το οποίο θα πρέπει να υπογράφει ο κάθε πολίτης με το οποίο θα επιβεβαιώνει ότι αποδέχεται τον εμβολιασμό.

    Οι πολίτες θα πρέπει να υπογράψουν το συγκεκριμένο έντυπο του Υπουργείου Υγείας, με το οποίο επιβεβαιώνουν ότι έχουν ενημερωθεί και αποδέχονται τον εμβολιασμό για τον κορονοϊό, καθώς και τις τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες.

    Το έντυπο έχει σταλεί, ήδη, από το Υπουργείο Υγείας, στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα όλης της χώρας και με αυτό ζητείται η υποχρεωτική συναίνεση των πολιτών πριν τον εμβολιασμό.

    Όπως προβλέπεται στις οδηγίες που απεστάλησαν στα εμβολιαστικά κέντρα και συντάχθηκαν από το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, οι πολίτες που θα δεχθούν να κάνουν το εμβόλιο για την Covid-19, θα πρέπει να δώσουν τη συναίνεσή τους, γεγονός που θα διασφαλίζει ότι έχουν ενημερωθεί πλήρως για τη διαδικασία αλλά και για τις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες.

    GYMALL

    Στην περίπτωση που κάποιος πολίτης δεν μπορεί να παράσχει προφορική συγκατάθεση για το εμβόλιο, θα πρέπει να συμπληρώνεται το έγγραφο από κάποιον οικείο, πάροχο φροντίδας ή δικαστικό συμπαραστάτη.

    Είναι η πρώτη φορά που θα ζητηθεί γραπτή ή προφορική συγκατάθεση για εμβολιασμό από ενήλικες, αφού μέχρι σήμερα η παρουσία και μόνο είτε για το εμβόλιο της γρίπης, είτε άλλων εμβολίων, θεωρούνταν αυτονόητα συναίνεση.https://15e33989bd441fd437ab9ca32efd99f8.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-37/html/container.html

    Δείτε το έγγραφο

    Εμβολιασμός κορονοϊού: Αυτό είναι το έντυπο συναίνεσης – ΔΕΙΤΕ τι θα υπογράφουμε

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Βυζάντιο και Νορμανδοί: Πώς οι πειρατές κατέλαβαν πόλεις της Αδριατικής και νησιά του Ιονίου

    Το Βυζάντιο στη χιλιετή και πλέον ιστορία του είναι γνωστό ότι...

    ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: 2+1 σκυλιά θα περιπολούν για φόλες!

    Από τον περασμένη Γενάρη η «Πολιτεία» είχε αποκαλύψει την...

    Πάσχα 2024: Εντείνονται οι έλεγχοι σε αμνοερίφια και αυγά

    Εντείνονται οι έλεγχοι σε αυγά και αμνοερίφια ενόψει του φετινού Πάσχα, όπως είχε αποφασιστεί στην πρόσφατη...

    Λάκης Λαζόπουλος: Στήνει το «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» στο θεατρικό σανίδι

    Από τα τηλεοπτικά πλατό στο θεατρικό σανίδι μεταφέρει ο Λάκης...