Ιράν: «Ο πατέρας της Μάχσα Αμίνι συνελήφθη στην επέτειο θανάτου της κόρης του»

    Ημερομηνία:

    Οι ιρανικές αρχές συνέλαβαν τον πατέρα της Μάχσα Αμίνι κατά την επέτειο του ενός έτους από τον θάνατό της, το Σάββατο, όπως δήλωσαν Ιρανοί δημοσιογράφοι και οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο πεδίο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Η Αμίνι σκοτώθηκε ενώ βρισκόταν σε κράτηση από την αστυνομία ηθικής στις 16 Σεπτεμβρίου 2022, αφού είχε συλληφθεί επειδή φέρεται ότι δεν φορούσε σωστά τη μαντίλα της. Ο θάνατός της προκάλεσε διαδηλώσεις σε όλο το Ιράν.

    Ο Ιρανός δημοσιογράφος και ακτιβιστής, Μαζιάρ Μπαχάρι είπε στο CNN ότι ο πατέρας της Αμίνι, Αμτζάντ, καλείται τακτικά από αξιωματικούς ασφαλείας τους μήνες μετά τον θάνατο της κόρης του.

    Μαχσά Αμινί: Ενας χρόνος εξέγερσης στο Ιράν

    «Σήμερα κρατήθηκε για λίγες ώρες», είπε ο Μπαχαρί στο CNN.

    Η οικογένεια της Αμίνι είχε επισκεφθεί τον τάφο της στη δυτική Saqqez την Παρασκευή, την παραμονή της επετείου, ανέφερε το IranWire το Σάββατο.

    Την επόμενη μέρα, ο Αμτζάντ κρατήθηκε από τις αρχές για περίπου τρεις με τέσσερις ώρες μαζί με τον γιο του, όπου και προειδοποιήθηκε ότι θα οδηγηθεί σε εξορία αν ενθαρρύνει τον κόσμο να παρευρεθεί σε τελετές για την επέτειο του θανάτου της Αμίνι.

    Οι ιρανικές αρχές διέψευσαν κατηγορηματικά τις αναφορές που σχετίζονταν με τη σύλληψη του Αμτζάντ το Σάββατο, με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο IRNA να τις περιγράφει ως «ψευδείς».

    Αν και μεγάλης κλίμακας διαδηλώσεις δεν έχουν ακόμη παρατηρηθεί, τουλάχιστον 13 κουρδικές πόλεις στην επαρχία από την οποία κατάγεται η Αμίνι έχουν προχωρήσει σε απεργία, όπως ανέφερε η κουρδική οργάνωση για τα δικαιώματα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Ανοίγει νέο κατάστημα γνωστής αλυσίδας στην Πάτρα με σάντουιτς… 30 εκατοστών! Που θα ανοίξει

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%bd%cf%8c%cf%82-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%af%ce%b1%cf%82-%cf%86%ce%ad%cf%81%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%bf-jackaroo-%cf%80/

    Η νύφη από την Πάτρα που αναζητά ως κληρονόμος, τον θησαυρό έργων τέχνης του Γουλανδρή!

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%ce%b7-%ce%bd%cf%8d%cf%86%ce%b7-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%cf%87%ce%b1%cf%8a%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b6%ce%b7%cf%84%ce%ac-%cf%89%cf%82-%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%81/

    ΡΕΤΡΟ: Ο Πατρινός (ξεχωριστή φυσιογνωμία) που πωλούσε βαρκίνα!

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%cf%81%ce%b5%cf%84%cf%81%ce%bf-%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%bd%cf%8c%cf%82-%ce%be%ce%b5%cf%87%cf%89%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%ae-%cf%86%cf%85%cf%83%ce%b9%ce%bf%ce%b3%ce%bd%cf%89%ce%bc/

    Σάλος με Πατρινό gay! Κάλεσε Μεσολογγίτη στο σπίτι του… και του άρπαξε το πορτοφόλι! Εγινε μήνυση

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://toloukoumi.gr/%cf%83%ce%ac%ce%bb%ce%bf%cf%82-%ce%bc%ce%b5-%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%bd%cf%8c-gay-%ce%ba%ce%ac%ce%bb%ce%b5%cf%83%ce%b5-%ce%bc%ce%b5%cf%83%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b3%ce%af%cf%84%ce%b7/