Πέντε ολόκληρες δεκαετίες χρειάστηκε να περάσουν για να εξιχνιαστεί η υπόθεση της δολοφονίας ενός ζευγαριού που βρέθηκε νεκρό στο σπίτι του στο Τενεσί των ΗΠΑ το 1977, από έναν τεχνικό που είχε επισκεφθεί την οικία για να ελέγξει την τηλεφωνική γραμμή.
Σύμφωνα με το Law and Crime, ο γιος του ζευγαριού, ονόματι Μάικλ Κιθ Φάιν, συνελήφθη στην Αλαμπάμα το πρωί της περασμένης Τρίτης και αναμένεται να εκδοθεί στο Τενεσί. Ο 80χρονος σήμερα άνδρας, που για 50 σχεδόν χρόνια παρέμενε ατιμώρητος για τον φόνο των γονιών του, αντιμετωπίζει κατηγορίες για φόνο εκ προμελέτης, ενώ οι Αρχές αναζητούν ακόμη ένα πρόσωπο που πιθανόν να γνωρίζει αρκετές λεπτομέρειες για την υπόθεση.
Το φρικτό έγκλημα αποκαλύφθηκε στις 20 Μαίου του 1977 όταν, στις 9.30 το πρωί, η αστυνομία της πόλης Μέριβιλ δέχτηκε τηλεφώνημα από έναν τεχνικό τηλεφώνου, ο οποίος είχε βρει ένα πτώμα σε αποσύνθεση μέσα σε ένα αυτοκίνητο παρκαρισμένο έξω από μία οικία. Το ζεύγος Φάιν είχε θεαθεί για τελευταία φορά ζωντανό δύο εβδομάδες νωρίτερα, όταν είχαν βγει για δείπνο με φίλους.
Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι, αντίκρισαν το αποσυντεθειμένο πτώμα της 54χρονης Χέλεν Φάιν μέσα στο εσωτερικό του οικογενειακού αμαξιού. Ο 67χρονος σύζυγός της βρέθηκε νεκρός αργότερα στο εσωτερικό της οικίας. Και οι δύο σοροί έφεραν πολλαπλά τραύματα από σφαίρες.
Παρότι οι Αρχές συνέλεξαν πολλά αποδεικτικά στοιχεία, που εστάλησαν στο FBI για εξειδικευμένη ανάλυση, και μίλησαν σε πολλούς μάρτυρες, η διπλή δολοφονία παρέμενε ανεξιχνίαστη για πολλές δεκαετίες. Το 2021 η υπόθεση άνοιξε ξανά, μετά από το ενδιαφέρον που έδειξε ένας από τους συγγενείς των θυμάτων. Μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας, οι ερευνητές συνέδεσαν για πρώτη φορά τον Μάικλ Φαιν με το όπλο που χρησιμοποιήθηκε για τον φόνο των γονιών του, το οποίο είχε βρεθεί σε μια χωματερή σχεδόν ένα χρόνο μετά το έγκλημα, αλλά και με άλλα ευρήματα που είχε συλλέξει η Σήμανση το 1977.
«Είναι κάτι που συμβαίνει συχνά με υποθέσεις που μένουν ανεξιχνίαστες πολύ καιρό: Τόσο φρικιαστικές πράξεις στην πραγματικότητα δεν ξεχνιούνται ποτέ, ούτε από μέλη της οικογένειας ούτε από τους ερευνητές που εργάζονται σκληρά για να οδηγήσουν τους υπεύθυνους στη δικαιοσύνη, δήλωσε ο αρχηγός της Αστυνομίας του Μέριβιλ, Τόνι Κρισπ.