Το γεγονός ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν δέχθηκε την εκλογική του ήττα είναι γνωστό. Η νομική ομάδα κρούσης του εξάντλησε κάθε περιθώριο που της έδινε ο νόμος, ώστε να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα. Η προσπάθεια αυτή αποδείχθηκε ανώφελη. Η επικράτηση του Τζο Μπάιντεν επιβεβαιωνόταν κάθε φορά. Και κάθε φορά η απόσταση που τους χώριζε διευρυνόταν.
Μία νέα αποκάλυψη, όμως, υπερβαίνει την «αντίσταση» που προβάλλει μέχρι και σήμερα ο απερχόμενος πρόεδρος και εκθέτει τον ίδιο, όσο και το επιτελείο του στον Λευκό Οίκο. Δύο διαφορετικά δίκτυα αναφέρονται σε μία σύσκεψη που έγινε την προηγούμενη Παρασκευή στον Λευκό Οίκο -τρεις ημέρες δηλαδή νωρίτερα- στην οποία συζητήθηκε ακόμα και το ενδεχόμενο πραξικοπήματος. Πιο συγκεκριμένα, τέθηκε στο τραπέζι το κατά πόσο θα μπορούσε να επιβληθεί στρατιωτικός νόμος, ώστε να μην καταστεί εφικτή η ομαλή μετάβαση της εξουσία στους Δημοκρατικούς. Με μία ανάρτηση του στο twitter ο Τραμπ διέψευσε την είδηση, κάνοντας λόγο για ένα ακόμα παράδειγμα ψευδών ειδήσεων και κακής δημοσιογραφίας.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν, όμως, οι λεπτομέρειες που περιβάλλουν την είδηση αυτή. Μεταδίδεται η πληροφορία ότι στη σύσκεψη αυτή έδωσε το παρών και ο Μάικλ Φλιν. Πρόκειται για τον πρώην σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ. Αν και έχει παραδεχτεί την ενοχή του για ψευδορκία στο FBI κατά τη διάρκεια των ερευνών για την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016, ο Τραμπ του απένειμε χάρη. Ένα μήνα νωρίτερα, ο ίδιος ο πρόεδρος είχε ανακοινώσει: «Με μεγάλη μου τιμή σας ενημερώνω ότι χορηγήθηκε πλήρης απαλλαγή στον στρατηγό Μάικλ Φλιν. Συγχαρητήρια στον στρατηγό Φλιν και στην υπέροχη οικογένειά του, γνωρίζω ότι θα περάσετε πλέον μια πραγματικά υπέροχη Ημέρα Ευχαριστιών!».
Δεν είναι μυστικό ότι ο Φλιν ήταν οπαδός ενός ενδεχόμενου πραξικοπήματος. Το είχε εκφράσει και δημόσια, υποστηρίζοντας ότι ο Τραμπ «πρέπει να βγάλει τον στρατό στο δρόμο». Αυτό που δεν ήταν μέχρι σήμερα γνωστό, όμως, ήταν ότι ο Τραμπ άκουσε διεξοδικά την πρότασή του και την υποτιθέμενη εφαρμογή αυτής στον Λευκό Οίκο. Έτσι τουλάχιστον ισχυρίζεται τόσο η New York Times, όσο και το CNN. Συγκεκριμένα, η ανταποκρίτρια των New York Times μετέδωσε ότι ο πρόεδρος μαζί με τους στενότερους συνεργάτες του συζήτησαν διεξοδικά την ιδέα του Φλιν, την οποία και απέρριψαν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Τραμπ εξέφρασε την επιθυμία του να θέσει επικεφαλής των ερευνών για εκλογική απάτη τη νομική σύμβουλο Σίντνεϊ Πάουελ. Πρόκειται για μία γνωστή συντηρητική συνωμοσιολόγο, η οποία έχει δημόσια υποστηρίξει ότι ο Μπάιντεν κέρδισε τις εκλογές με τη βοήθεια των κομμουνιστών και του εκλιπόντος Ούγκο Τσάβες. Στο ίδιο ρεπορτάζ αποτυπώνεται και η δυσφορία που διακατέχει κάποιους από τους μέχρι πρότινος συνεργάτες του Τραμπ που βλέπουν τον απερχόμενο πρόεδρο να υιοθετεί ακραίες απόψεις και να διολισθαίνει σε ιδιαίτερα σκοτεινά μονοπάτια…