Πρωτεΐνη, Ω3 λιπαρά οξέα, βιταμίνη D, φώσφορος και βιταμίνη B12 αποτελούν μερικά μόνο από τα θρεπτικά συστατικά που «χαρίζει» η κατανάλωση ψαριού στον οργανισμό ενώ ο ψευδάργυρος που περιέχουν τα ψάρια βοηθάει στην ενίσχυση της μνήμης και στη συγκέντρωση των παιδιών. Επιπλέον, πρόσφατη διεθνής μελέτη έδειξε ότι παιδιά με άσθμα που ακολούθησαν μια υγιεινή μεσογειακή δίαιτα εμπλουτισμένη με λιπαρά ψάρια είχαν βελτιωμένη πνευμονική λειτουργία μετά από έξι μήνες ενώ οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια ανέφεραν σε δημοσίευσή τους στο Scientific Reports ότι τα παιδιά που τρώνε ψάρι τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα κοιμούνται καλύτερα ενώ εμφανίζουν IQ (Δείκτη Νοημοσύνης) κατά τουλάχιστον τέσσερις βαθμούς υψηλότερο σε σύγκριση με παιδιά τα οποία καταναλώνουν ψάρι λιγότερο συχνά ή και καθόλου.
ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ygeiasthemata.gr