Μάστιγα για τις αεροπορικές: Πώς οι επιβάτες τιμωρούν τις εταιρείες για τα ακριβά εισιτήρια

    Ημερομηνία:

    DIVICO

    Το ονομάζουν «έκδοση εισιτηρίου για κρυμμένο προορισμό» ή «πέταμα εισιτηρίων» αλλά ο όρος που έχει επικρατήσει είναι «Skiplagging» και δεν είναι κάτι καινούργιο. Είναι η πρακτική που εφαρμόζουν κάποιοι επιβάτες ώστε να εξοικονομήσουν χρήματα από το κόστος του ταξιδιού τους. Στην ουσία «εκμεταλλεύονται» το δίκτυο ανταποκρίσεων των αεροπορικών εταιρειών καθώς το κόστος των απευθείας πτήσεων είναι συνήθως μεγαλύτερο από εκείνες με ενδιάμεσους σταθμούς.

    ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

    Ο επιβάτης λοιπόν που θέλει να πάει από την πόλη Α στην πόλη Β, αντί να αναζητήσει και να κλείσει εισιτήριο σε μία απευθείας πτήση κλείνει εισιτήριο σε μία πτήση με τελικό προορισμό την πόλη Γ και ενδιάμεσο σταθμό τη πόλη Β όπου και αποβιβάζεται καθώς αυτός είναι και ο πραγματικός αλλά κρυφός προορισμός του.

    Η πρακτική αυτή βέβαια δεν είναι κάτι άγνωστο για τις αεροπορικές εταιρείες καθώς τα ταξιδιωτικά γραφεία εδώ και χρόνια εφαρμόζουν μια πρόδρομη και αποδεκτή μορφή του Skiplagging δηλαδή, χρησιμοποιούν τις πτήσεις με ανταποκρίσεις προκειμένου να μειώσουν το κόστος των εισιτηρίων για τους πελάτες τους. Βέβαια, στα ταξίδια αυτά ο τελικός προορισμός δεν είναι κρυφός απλώς προτιμάται η επιλογή της ανταπόκρισης ως πιο φθηνή λύση από την απευθείας.

    Τα τελευταία χρόνια όμως η πρακτική έχει ξεφύγει από τους επαγγελματίες του χώρου και έχει εξελιχθεί σε μαζικό φαινόμενο, ενώ υπάρχει και εξειδικευμένο site που δίνει εναλλακτικές πτήσεων με Skiplagging. Σε πρόσφατο άρθρο του το CNN φιλοξενούσε δηλώσεις επιβάτη που επιδείδεται συστηματικά σε Skiplagging και εκτιμούσε ότι έχει εξοικονομήσει ένα ποσό 3.000 – 4.000 δολαρίων με αυτόν τον τρόπο τα τελευταία δύο χρόνια.

    DEAR SANTA – COFFEE ISLAND
    Το πρόβλημα για αεροπορικές

    Σύμφωνα με τις αεροπορικές εταιρείες η πρακτική του Skiplagging παραβιάζει τους όρους και τις προϋποθέσεις στις οποίες συμφωνεί ο πελάτης με την αγορά του εισιτηρίου. Ωστόσο πέρα από την νομιμότητα η πρακτική αυτή στερεί έσοδα από τις εταιρείες που καταλήγουν να έχουν κενές θέσεις από επιβάτες που αποβιβάστηκαν στον ενδιάμεσο σταθμό ενός ταξιδιού και όχι στον δηλούμενο ως τελικό προορισμό. Επιπλέον σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να σημειωθούν καθυστερήσεις στην προσπάθεια να εντοπιστεί ο χαμένος επιβάτης της πτήσης.

    Και παρότι οι εταιρείες κάνουν λόγο για παραβίαση εκ μέρους του πελάτη το skiplagging δεν είναι παράνομο και ως εξ τούτου δεν μπορούν να κινηθούν νομικά κατά εκείνων που το εφαρμόζουν. Αυτό που μπορούν να κάνουν όμως είναι να εντοπίσουν τους ταξιδιώτες που συστηματικά εφαρμόζουν την πρακτική αυτή και να λάβουν μέτρα εναντίον τους που εκτείνονται από τη στέρηση των δωρεάν μιλίων έως και την απαγόρευση πτήσης με τη συγκερκιμένη εταιρεία.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ: Το μεγάλο έργο της Παραλιακής στο Ρίο ξεκίνησε – Ο Χαράλαμπος Μπονάνος στο σημείο

    ι εργασίες στην Παραλιακή για την προστασία του δρόμου...

    47χρονος κατάπιε 77 «αυγά» κοκαΐνης και προσπάθησε να τα περάσει από το «Ελευθέριος Βενιζέλος»

    Στη σύλληψη ενός 47χρονου αλλοδαπού, ο οποίος προσπάθησε να περάσει...

    ΠΑΤΡΑ: Σήμερα η κηδεία της Πόλυς Τοξαβίδη

    Συγκίνηση έχει προκαλέσει στην πατραϊκή κοινωνία η ξαφνική απώλεια...
    Best Shop