ΠΑΤΡΑ: Θέατρο act: Κοιμώμενος Χαλεπάς

    Ημερομηνία:

    ΚΟΙΜΩΜΕΝΟΣ ΧΑΛΕΠΑΣ / ο ΣΑΛόΣ άΓΙΟΣ

    Ο θεατρικός μονόλογος του Άγγελου Ανδρεοπούλου, για τη ζωή του σπουδαίου καλλιτέχνη Γιαννούλη Χαλεπά, για μια ακόμα φορά επιστρέφει στην Πάτρα που τόσο αγαπήθηκε.
    Παρασκευή 05 Ιανουαρίου 2024, 21:15ΘΕΑΤΡΟ ACT – ΠΑΤΡΑΣκάλες Γεροκωστοπούλου 65 Πληροφορίες-Κρατήσεις: 2610272037 & 6936122263

    Η παράσταση, που σκηνοθέτησε με μαεστρία ο Αλέξανδρος Λιακόπουλος, αφού περιόδευσε, τη σεζόν 2022-2023, σε πολλές πόλεις της Ελλάδος, όπως Τηνο ( οπου εκανε και την πρεμιερα της), Πάτρα, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Ναύπλιο, Ερμιόνη, επανέρχεται για δεύτερη χρονιά, έχοντας αποσπάσει ήδη υμνητικές κριτικές από τους θεατές, αρκετοι εκ των οποίων παρακολουθησαν περισσότερες, από μία, φορες την παράσταση, αλλά και από τους κριτικούς, τόσο στην Αθήνα όσο και στις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδος.

    Το έργο αναφέρεται στη ζωή του σημαντικότατου καλλιτέχνη Γιαννούλη Χαλέπα, έχοντας ως εφαλτήριο το ψυχιατρείο της Κέρκυρας, στο οποίο νοσηλεύτηκε για 14 χρόνια και το οποίο αποτελεί την αφετηρία των ταξιδιών του μυαλού του. Μεσα απ αυτα βρισκόμαστε στα παιδικά του χρόνια στην Τήνο, στην Αθήνα του 18ου αιώνα, όπου σπούδασε και αργότερα μεγαλούργησε, χαρίζοντας μας σημαντικότατα έργα, όπως η γνωστή σε όλους Κοιμωμένη, ο Σάτυρος, η Μηδεια… αλλά και στο Μόναχο, όπου πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής του και κατάφερε να εδραιωθεί σημαντικά, κερδίζοντας βραβεία και διακρίσεις… για να επανελθουμε στην Τήνο, σημαντικό σταθμό της ζωής του… πριν το ψυχιατρείο… μετά το ψυχιατρείο και να οδηγηθούμε μέσα από όλα αυτά τα μονοπάτια στη λύτρωση και την ανάταση ψυχής, που μόνο ένας σπουδαίος ανθρωπος και καλλιτέχνης μπορεί να νιώσει και να βιωσει στο επακρο.

    Σε ένα αφαιρετικό σκηνικό, ο Γιώργης Κοντοπόδης μας καλει να βυθιστούμε στην ψυχοσύνθεση του σημαντικού γλύπτη, μέσα στα ογδόντα λεπτά που κρατάει η παράσταση και μας μεταφέρει όλες τις αναζητήσεις, τις σκέψεις και τα συναισθήματα του ανθρώπου αυτού, η ζωή του οποίου μοιαζει πολλες φορες με μυθιστορημα και αποτελεί το παράδειγμα της φράσης ”ποτέ δεν είναι αργά”…

    Η παράσταση αποτελεί ένα φόρο τιμής στο σημαντικότατο Έλληνα γλύπτη αλλά και άνθρωπο, που τόσο ταλαιπωρήθηκε εξαιτίας των ”πιστεύω” του αλλά κατάφερε να μείνει μέχρι το τέλος της ζωής του σταθερός σε αυτά.

    στα πλαισια του αφιερωματος της παραστασης στον μεγαλο καλλιτεχνη, ο Κοιμωμενος Χαλεπας,παρουσιαστηκε στις 24 Αυγουστου ( ημερα γεννησεως του Γιαννουλη Χαλεπα ), στον προαυλιο χωρο του σπιτιου του, στον Πυργο Τηνου, υπο την αιγιδα του Πνευματικου Κεντρου Πανορμος – Γιαννουλης Χαλεπας, με την αυλη καταμεστη απο κοσμο , που μετα το περας της παραστασης, ξεσπασε σε παρατεταμενο χειροκροτημα, επιβραβευοντας τους συντελεστες για το αποτελεσμα. Ο Γιωργης Κοντοποδης, μετα το περας της παραστασης, ενδεδυμενος ακομη με το ρουχο του ρολου, και μετα τη συμφωνη γνωμη του συμβουλιου του Πνευματικου κεντρου, φωτογραφηθηκε μεσα στο σπιτι του Γιαννουλη Χαλεπα.

    ΠΑΤΡΑ: Θέατρο act: Κοιμώμενος Χαλεπάς

    ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
    Του Αγγελου Ανδρεοπουλου
    Σκηνοθεσια – φωτισμοι : Αλεξανδρος Λιακοπουλος
    Σκηνικο – εικαστικη επιμελεια : Μιχαλης Παπαδοπουλος
    Φωτογραφιες : Ραμπελλα Γρε
    Μουσικη συνθεση : Αγγελος Ανδρεοπουλος

    Στο ρολο του Γιαννουλη Χαλεπα ο Γιωργης Κοντοποδης

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Το ΠΤ Δυτ. Ελλάδας Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος για τον τραυματισμό της εργαζόμενης στη Δυτική Αχαΐα

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ «ΣΤΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»...

    Νεκρή γυναίκα μέσα σε πλοίο που εκτελούσε δρομολόγιο Άνδρος – Τήνος

    Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της...

    Ένας διαφορετικός πολιτικός γάμος: Παντρεύτηκαν σε αμπελώνα στο… κέντρο της Θεσσαλονίκης

    Ανάμεσα στις ψηλές πολυκατοικίες, στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης, εξελίσσεται ένα διαφορετικό...

    ΑΧΑΪΑ: ΕΔΕ… για fast track διαδικασίες σε μεταβιβάσεις οχημάτων! Παρέμβαση Ζαϊμη

    Άνω κάτω η υπηρεσία διεύθυνση συγκοινωνιών στο Αίγιο, μετά...