Κορονοϊός: Η διατροφή “ασπίδα” από τη νόσηση με Covid-19

    Ημερομηνία:

    Η διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε λαχανικά, όσπρια και ξηρούς καρπούς και χαμηλή σε γαλακτοκομικά και κρέας συνδέεται με 39% χαμηλότερες πιθανότητες εμφάνισης Covid-19, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό ανοιχτής πρόσβασης «BMJ Nutrition Prevention & Health».

    Η έρευνα έγινε σε 702 ενήλικες την περίοδο Μαρτίου-Ιουλίου 2022. Οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν σχετικά με τις συνήθεις διατροφικές τους συνήθειες και τη συχνότητα που κατανάλωναν τις ομάδες τροφίμων, καθώς και τον τρόπο ζωής και το ιατρικό ιστορικό τους. Στη συνέχεια χωρίστηκαν σε ομάδες: παμφάγων ή διατροφής κυρίως φυτικής προέλευσης. Η ομάδα φυτικής διατροφής διαιρέθηκε περαιτέρω σε όσους έτρωγαν κρέας τρεις ή λιγότερες φορές την εβδομάδα και σε χορτοφάγους και βίγκαν. ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ygeiasthemata.gr

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    «Διπλό» στο ΟΑΚΑ στο ντεμπούτο Σπανούλη στην EuroLeague με τη Μονακό!

    Ο Παναθηναϊκός Aktor παρουσίασε... συνηθισμένα -αμυντικά- συμπτώματα και γνώρισε ακόμα...

    ΠΑΤΡΑ: Βροχή χωρίς προβλήματα μέχρι τώρα – ΔΕΙΤΕ ΠΟΤΕ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

    Δυνατές μπόρες αναμένονται σήμερα Σάββατο στην Πάτρα, καθώς το...

    ΠΑΤΡΑ: “Εφυγαν” από τη ζωή και κηδεύονται την Δευτέρα

    ΚΗΔΕΙΕΣ   ΤΟΝ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ (ΛΑΜΠΗ) ΚΩΝ. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ  T MHXANIKO PIRELLI HELLAS ΕΤΩΝ...
    Best Shop