Ύστερα από μία μαραθώνια, εμπεριστατωμένη και στοιχειοθετημένη αγόρευση, η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, Ευαγγελία Σπυριδωνίδου, πρότεινε προς δικαστές και ενόρκους να κηρύξουν ένοχη τη Ρούλα Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας.
«Δυστυχώς η πραγματική ζωή ξεπερνάει καμία φορά και το πιο ευφάνταστο σενάριο» κατέληξε η εισαγγελέας της έδρας Ευαγγελία Σπυριδωνίδου, προτείνοντας την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, τελεσμένη και σε απόπειρα, με την 35χρονη κατηγορούμενη να αποχωρεί από τη δικαστική αίθουσα. Μάλιστυα φεύγοντας ακούστηκε να λέει “άντε γα…” απευθυνόμενη στην Εισαγγελέα.
Το κίνητρο που απέδωσε στην 35χρονη κατηγορούμενη η εισαγγελέας στην μαραθώνια αγόρευσης της, η οποία διήρκησε πάνω από 12 ώρες, προκειμένου να αφαιρέσει τη ζωή του παιδιού της είναι ο Μάνος Δασκαλάκης. «Ακόμα και στην απολογία της, το μυαλό της είναι να θίξει τον Δασκαλάκη. Πουθενά δεν έχει την έννοια της, το θάνατο του παιδιού της. Αυτή που είχε χάσει ένα παιδί έξι μηνών, είχε διάθεση να πηγαίνει στα ξενοδοχεία και να παίζει κρυφτούλι με συγγενείς της.
Δεν κλαίνε μόνο οι Ρομά, οι γύφτισσες, κλαίνε όλοι. Δεν υπάρχει μάνα που να μην κλαίει πάνω από το κεφάλι του παιδιού της. Δε θέλω να θυμηθώ όλες αυτές τις μάνες σύμβολα που έχασαν παιδιά τους. Δεν ήθελε να την λυπηθούν οι νοσηλεύτριες; Εδώ, στην απολογία της, γιατί έκλαιγε; Δεν της είπε ο Ηλιάδης να μην κλαίει. Είναι δυνατόν ούτε τη στιγμή της αποσωλήνωσης, που αυτό το ψυχάκι κάνει ένα βήμα προς τη ζωή, να μην συγκινείται. Αναρωτιέμαι, εδώ μπροστά, τι ήθελε να αποδείξει και έκλαιγε;»
«Πώς να εκφράζει συναίσθημα, όταν είναι αυτή που οδήγησε το παιδί στο θάνατο, του στέρησε το οξυγόνο; Το δύσκολο δεν είναι εάν το έκανε, το πιο δύσκολο και παράλογο και δεν το χωράει ανθρώπινος νους είναι για ποιο λόγο οδηγήθηκε το παιδί στο θάνατο; Ήταν λαμπερό παιδί, όμορφο παιδί. Μία ατυχία είχε να έχει μάνα κατηγορουμένη» είπε η εισαγγελέας, με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να αποχωρεί βρίζοντας από τη δικαστική αίθουσα.
«Έχουμε την παρουσία της κατηγορουμένης μόνης στο δωμάτιο. Δεν μπορεί να γίνει δεκτό πως η κεταμίνη δόθηκε κατά τη διάρκεια της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης. Ποιος μπορεί να χορήγησε την κεταμίνη; Λέει η κατηγορούμενη ότι δεν γνώριζε την κεταμίνη. Εδώ η google την διαψεύδει. Το πιο ασφαλές συμπέρασμα είναι το χέρι που έδωσε την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα, είναι της κατηγορουμένης» είπε η εισαγγελέας.
«Στο σύνολο τους όλα αυτά τα αποδεικτικά οδηγούν στο πώς οδηγήθηκε αυτό το παιδί στο θάνατο. Αποβιώνει αιφνιδίως χωρίς αιτία. Δεν βρέθηκε κάτι που να συνάδει με αιτία θανάτου από ιατροδικαστική. Βρέθηκε η κεταμίνη. Την ώρα που μπαίνει η νοσηλεύτρια η μικρή είναι ήδη σε καρδιοαναπνευστική ανακοπή. Η ουσία συνέργησε με άλλα φάρμακα. Το χρονικό σημείο που βρίσκεται η Τζωρτζίνα είναι 14:28-14:30. Όλο το διάστημα μέσα στο δωμάτιο είναι η κατηγορουμένη» εξιστόρησε η εισαγγελέας για τη μέρα του θανάτου της Τζωρτζίνας και εμφανίστηκε βέβαιη πως η Ρούλα Πισπιρίγκου χορήγησε την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα.
Όσον αφορά στην απόπειρα ανθρωποκτονίας στο Καραμανδάνειο, η εισαγγελέας τόνισε: «Το ότι δεν βρέθηκε η ουσία, δεν σημαίνει ότι δεν δόθηκε. Στο Καραμανδάνειο δεν είχε την επιβάρυνση της υγείας της η Τζωρτζίνα. Στα παιδιά η κεταμίνη μεταβολίζεται ταχύτατα. Κατά την ανακοπή στο Καραμανδάνειο, δεν είχε εγκεφαλοπάθεια. Στο Καραμανδάνειο η καθυστέρηση στην ενημέρωση αγγίζει τα δέκα λεπτά. Το ίδιο και στο Αγλαΐα Κυριακού. «Πόση ψυχραιμία να έχεις στη θέα του θανάτου του παιδιού σου και να μην αντιδράς, να μη φωνάζεις;».
«Η ανακοπή της Τζωρτζίνας την απασχόλησε; Έχει το θράσος να μας λέει πως δεν πρόλαβα να την ψάξω; Ακόμα για την κεταμίνη λέει θα το ψάξω αργότερα, πότε; Είπε πως από τη στιγμή που κάνεις παιδιά, βάζεις τον εαυτό σου σε δεύτερη μοίρα. Πότε έβαλε η κυρία κατηγορουμένη τον εαυτό της σε δεύτερη μοίρα; Όταν δεν ψώνιζε ρούχα;», διερωτήθηκε η εισαγγελέας.
Νωρίτερα, είχε επισημάνει πως ενώπιον του δικαστηρίου έκλαιγε συνέχεια, ενώ είπε πως τον Μάνο Δασκαλάκη τον ήθελε ακόμα και αφού την απάτησε. «Η σχέση του ζευγαριού είχε πολλές εντάσεις, ενώ παράλληλα έχαναν και αποκτούσαν παιδιά» τόνισε η εισαγγελέας, αναφερόμενη στη θυελλώδη σχέση του ζευγαριού.
Η εισαγγελέας επισήμανε πως η κατηγορούμενη δεν έδειξε κανένα συναίσθημα για την Τζωρτζίνα. «Μας είπε σε όλα ήταν μαζί, δεν την εγκατέλειψε ποτέ. Ξεχνάει πως στις 6 Απριλίου την είχε αφήσει, διότι πνιγόταν. Την ξέχασε εκείνη την ημέρα η κατηγορούμενη;».
Παράλληλα, η εισαγγελική τόνισε ότι πριν την εισαγωγή της μικρής στο Καραμανδάνειο ήταν εμφανές ότι το ζευγάρι χώριζε. «Πήγε την Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο, διότι είδε έναν εφιάλτη; Αποδεικνύεται πως εκείνο το διάστημα το ζευγάρι χώριζε. Γιατί στις 8 Απριλίου απευθύνεται στους δικηγόρους της; Μας είπε ότι αποκάλυψε στην Τζωρτζίνα ότι είναι έγκυος, για ποιο λόγο; Έδειξε η κατηγορούμενη το πένθος και τη θλίψη στο παιδί της; Η κυρία κατηγορουμένη πριν από όποια κατηγορία της, με ποιους τα είχε βάλει; Μιλούσε με δημοσιογράφους. Είχε καταφύγει σε χαρτορίχτρες. Αυτό που μας είπε ο κύριος Δασκαλάκης ήταν ότι μιλούσε συνέχεια με δημοσιογράφους από την πρώτη στιγμή. Όταν πέθανε η Τζωρτζίνα, το μυαλό της ήταν τι θα πουν και θα γράψουν για το θάνατο. Την ημέρα που είναι νεκρή η Τζωρτζίνα, έχει το κουράγιο η κυρία κατηγορουμένη να ασχολείται με αυτά τα πράγματα».