Κρέας: Το μαγείρεμα που μειώνει τις καρκινογόνες ουσίες κατά 90%

    Ημερομηνία:

    Αποφεύγοντας το καλοψημένο κρέας, μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος καρκίνου στον οποίο εκτίθεστε. Ποτέ μην τρώτε ξεροψημένο ή καμένο κρέας (τα καφετιά ή μαύρα σημεία). Το πολύ ψημένο κρέας που έχει ξεροψηθεί εξωτερικά είναι μία από τις πιο επικίνδυνες τροφές, καθώς αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

    Ένας άλλος τρόπος να μειώσετε τις ετεροκυκλικές αμίνες είναι να γυρίζετε το κρέας συχνά καθώς ψήνεται, ώστε να μην ξεροψήνεται ή να καίγεται.

    Κρέας: Το μαγείρεμα που μειώνει τις καρκινογόνες ουσίες κατά 90%

    Το μαρινάρισμα του κρέατος μπορεί να μειώσει σημαντικά την παραγωγή ετεροκυκλικών αμινών. Μαρινάροντας το κρέας σε ελαιόλαδο ή ξίδι, εμποδίζετε τον σχηματισμό αυτών των καρκινογόνων ουσιών κατά 90%. Αναμειγνύοντας τη μαρινάδα με βότανα και μπαχαρικά, ενισχύετε περισσότερο το προστατευτικό αποτέλεσμα.

    Οι ερευνητές έχουν μελετήσει επίσης το μαρινάρισμα της μπριζόλας ή του στέικ σε μπύρα ή κόκκινο κρασί για 4-6 ώρες πριν από το ψήσιμο σε κάρβουνα. Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτές οι αλκοολούχες μαρινάδες ήταν ικανές να μειώνουν τις καρκινογόνες ουσίες κατά 60-90%. Η μαρινάδα από μαύρη μπύρα και κόκκινο κρασί είχε το καλύτερο προστατευτικό αποτέλεσμα.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τα «σπίτια κάψουλες» είναι η νέα μόδα στο εξωτερικό – Λειτουργούν και ως οικονομικά boutique hotels

    Αντικρίζοντας για πρώτη φορά αυτές τις πρωτοποριακές κατασκευές, νομίζει...

    ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΙ ΗΦΑΙΣΤΟΥ – ΤΡΙΩΝ ΝΑΥΑΡΧΩΝ: Οι κίτρινες διαγραμμίσεις φέρνουν πόλεμο με τον Δήμο! Τι απαντά ο αντιδήμαρχος

    Κρέμασαν μαύρα πανιά οι επιχειρηματίες εστίασης «Μπήκαν για τα καλά...

    ΠΑΤΡΑ: Εργάτης  ακρωτηριάστηκε σε επιχείρηση επεξεργασίας μετάλλου

    Σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στη Βιομηχανική Περιοχή της Πάτρας,...