ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας: Ζητείται διευθυντής

    Ημερομηνία:

    Χωρίς καλλιτεχνικό διευθυντή έχει μείνει εδώ και περίπου επτά μήνες το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο της Πάτρας. Αυτό σημαίνει ότι δεν υφίσταται και καμία κεντρική παραγωγή για την τρέχουσα θεατρική σεζόν, παρά την προϊστορία των εμβληματικών έργων που είχαν προηγηθεί και που έχει ανεβάσει το ΔΗΠΕΘΕ στο παρελθόν.

    Θυμίζουμε ότι το ΔΗΠΕΘΕ είχε υποβάλει αίτηση ήδη από την πρώτη ημέρα του Μαρτίου 2023 για την πρόσληψη ενός ατόμου για τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή και έλαβε μάλιστα απόφαση έγκρισης πέντε μήνες μετά, στις 26 Ιουλίου 2023. Η απόφαση αυτή προέβλεπε τη δυνατότητα πρόσληψης ενός ατόμου για την εν λόγω θέση, για θητεία δύο ετών με δυνατότητα ανανέωσης της θητείας για ένα έτος, σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας. Ωστόσο, μεσολάβησαν οι αυτοδιοικητικές εκλογές που διενεργήθηκαν τον Οκτώβρη του προηγούμενου έτους, οπότε αποφασίστηκε η διαδικασία επιλογής του νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή να γίνει από τη Δημοτική Αρχή που θα προέκυπτε από τις εκλογές. Διανύουμε βέβαια ήδη τον δεύτερο μήνα του 2024 και η εύρεση νέου καλλιτεχνικού διευθυντή παραμένει άλυτος γρίφος. Θυμίζουμε ότι τελευταίος καλλιτεχνικός διευθυντής ήταν ο γνωστός σκηνοθέτης και χορογράφος Λουκάς Θάνος, ο οποίος είχε επικρατήσει μεταξύ 29 άλλων υποψηφίων.

    Πριν μια εβδομάδα πάντως, στη συνεδρίαση της Παρασκευής 9/2/2024 ορίστηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο του θεάτρου. Νέα πρόεδρος ορίστηκε η Λυδία Καραθανασοπούλου, αντιπρόεδρος ο Γεώργιος Μαγιάκης και μέλη οι Πέτρος Βάης (μέχρι πρότινος πρόεδρος του συμβουλίου του θεάτρου), Σοφία Μητρούλια, Μιχάλης Αναστασίου, Μαριάννα Σταματιάδου, Γεώργιος Αγγελόπουλος, Ευανθία Αθανασοπούλου και Ιωάννα Ροϊλού- Παναγοδημητρακοπούλου.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Οδοντίατρος νάρκωσε και βίασε μοντέλο – Τη μετέφερε σπίτι του και την κακοποίησε

    Μία γυναίκα, που εργάζεται ως μοντέλο στην Ρουμανία, δεν...

    Είναι κακό για την υγεία μας το φαγητό μπροστά στην τηλεόραση; Η επιστήμη απαντά

    Εντάξει, για τα σουβλάκια, τις πίτσες και τα τσιπς...

    ΗΠΑ: Οργή για την εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα – «Ασφυκτιούσε επί οκτώ λεπτά»

    Οι Αρχές στην Αλαμπάμα χρησιμοποίησαν αέριο άζωτο για την...

    Νότιος Κορέα: Ποια είναι η 80χρονη που θέλει να γίνει Μις Υφήλιος

    Η 80χρονη Τσόι Σουν Χουά γεννήθηκε σχεδόν μια δεκαετία...
    Best Shop