Μπρόκολο: Σε πόσα λεπτά μαγειρέματος χάνει την αντικαρκινική του δράση

    Ημερομηνία:

    Όταν μιλάμε για προστασία από τον καρκίνο, το σημαντικό δεν είναι μόνο το τι τρώμε, αλλά και το πώς το μαγειρεύουμε! Το Αμερικανικό Ινστιτούτο για την Έρευνα του Καρκίνου δημοσίευσε μερικές πρακτικές συμβουλές μαγειρικής για να επωφελούμαστε στο έπακρο από τα υγιεινά μας γεύματα.

    μπρόκολο

    Μπρόκολο

    Το μαγείρεμα στον ατμό για πέντε λεπτά είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρούμε το ένζυμο μυροσινάση που υπάρχει στο μπρόκολο και είναι απαραίτητο για τον σχηματισμό της αντικαρκινικής ουσίας σουλφοραφάνη. Το μπρόκολο μαγειρεμένο στον ατμό για πάνω από πέντε λεπτά, το ψήσιμο, στα μικροκύματα ή άλλη μέθοδος μαγειρέματος, όπως το βράσιμο ή το ψήσιμο στον φούρνο, καταστρέφει αυτό το ένζυμο, καθώς και τις αντικαρκινικές ιδιότητες αυτού του λαχανικού.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Καθηγήτρια Πανεπιστημίου ζητεί από φοιτητές να παραστούν σε συνέδριο που είναι ομιλήτρια με αντάλλαγμα «μπόνους βαθμού»

    Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν σε πανεπιστήμιο της Αττικής με πρωταγωνίστρια...

    ΠΑΤΡΑ – ΦΩΤΟ: Ο παλιός αγωγός που αντικαθίσταται στη Μαιζώνος με την ευκαιρία της πεζοδρόμησης

    Μπορεί το έργο πεζοδρόμησης της Μαιζώνος να μας έχει...

    Κορυφαίος πολιτιστικός προορισμός στον κόσμο για το 2024 η Αθήνα

    Μια σπουδαία διάκριση στον τομέα του διεθνούς τουρισμού κατέκτησε...

    Πιο GT από ποτέ το νέο SYM MAXSYM 400

    Ένα από τα μοντέλα πάνω στα οποία «πάτησε» η SYM για...
    Best Shop