Μπρόκολο: Σε πόσα λεπτά μαγειρέματος χάνει την αντικαρκινική του δράση

    Ημερομηνία:

    Όταν μιλάμε για προστασία από τον καρκίνο, το σημαντικό δεν είναι μόνο το τι τρώμε, αλλά και το πώς το μαγειρεύουμε! Το Αμερικανικό Ινστιτούτο για την Έρευνα του Καρκίνου δημοσίευσε μερικές πρακτικές συμβουλές μαγειρικής για να επωφελούμαστε στο έπακρο από τα υγιεινά μας γεύματα.

    μπρόκολο

    Μπρόκολο

    Το μαγείρεμα στον ατμό για πέντε λεπτά είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρούμε το ένζυμο μυροσινάση που υπάρχει στο μπρόκολο και είναι απαραίτητο για τον σχηματισμό της αντικαρκινικής ουσίας σουλφοραφάνη. Το μπρόκολο μαγειρεμένο στον ατμό για πάνω από πέντε λεπτά, το ψήσιμο, στα μικροκύματα ή άλλη μέθοδος μαγειρέματος, όπως το βράσιμο ή το ψήσιμο στον φούρνο, καταστρέφει αυτό το ένζυμο, καθώς και τις αντικαρκινικές ιδιότητες αυτού του λαχανικού.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Θερινές εκπτώσεις 2025: Πότε ξεκινούν, ποια Κυριακή είναι ανοιχτά τα καταστήματα

    Στις 14 Ιουλίου ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις 2025, οι οποίες...

    Στεγαστικό και εμπορικές τιμές «παγώνουν» τις αντικειμενικές έως και το 2027

    Η εκτόξευση των εμπορικών τιμών ακινήτων σε όλη τη χώρα έχει οδηγήσει...

    To σέξι φετίχ της Μπεζαντάκου σε δημοπρασία

    Χαμός με τη Στέλλα Μπεζαντάκου και το «μπλουζάκι της» στη Θεσσαλονίκη. Ενα t-shirt με...

    Ο γιος της Αχτσιόγλου και του Τζανακόπουλου έσβησε κεράκια παρέα με τον… Spider-Μan

    Ο… Spider-Man Aρης έγινε τεσσάρων ετών και λίγο πρoτού έρθει στη...