Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η Γαλλία σε ύψιστο συναγερμό – Σε επιφυλακή 45.000 ένστολοι

    Ημερομηνία:

    Οι προσδοκίες είναι υψηλές. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι δεν μπορεί παρά να αποτελούν κορυφαίο γεγονός διεθνούς εμβέλειας, σε ένα σκηνικό μοναδικής αισθητικής. Ωστόσο, τέσσερις μήνες πριν από την τελετή έναρξης, εντείνονται οι ανησυχίες για ενδεχόμενες τρομοκρατικές ενέργειες σε μία χώρα που ήδη καταγράφει οδυνηρές εμπειρίες από τη δράση της τρομοκρατίας.

    Μετά την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα και την παραδοχή του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ότι το αποκαλούμενο «Ισλαμικό Κράτος» απεργάζεται σχέδια για επιθέσεις στη Γαλλία, ο νέος πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ ανακοίνωσε ότι ανεβάζει τα επίπεδα συναγερμού για τρομοκρατικό χτύπημα στο «επίπεδο τρία» που είναι και το ανώτερο δυνατό. Τι σημαίνει αυτό για την ομαλή διεξαγωγή των Αγώνων;

    Σε επιφυλακή 45.000 ένστολοι

    Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν επισημαίνει ότι η Γαλλία συμβολίζει πανανθρώπινες αξίες και γι’ αυτό ακριβώς μπορεί να γίνει πιο εύκολα στόχος. Ωστόσο, ως αρμόδιος υπουργός επιμένει ότι η αστυνομία, η χωροφυλακή και οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας είναι σε θέση να εγγυηθούν την ασφάλεια της διοργάνωσης. Επί ποδός θα βρίσκονται στη γαλλική πρωτεύουσα 45.000 ένστολοι, εκ των οποίων 30.000 θα έχουν μεταφερθεί από την επαρχία.

    Πόσο επίκαιρη είναι η απειλή της τρομοκρατίας φάνηκε τον περασμένο Οκτώβριο στην πόλη Αράς, όπου ένας 20χρονος, που λεγόταν ότι έχει σχέσεις με ισλαμιστικούς πυρήνες, σκότωσε με μαχαίρι έναν καθηγητή γυμνασίου, ενώ επιτέθηκε και σε μαθητές του σχολείου.
    Σε μαγνητοφωνημένο μήνυμά του ο δράστης εξέφραζε μίσος για τη Γαλλία και τη Δημοκρατία. Στις αρχές Δεκεμβρίου ένας άλλος ισλαμιστής επιτέθηκε σε ανυποψίαστους περαστικούς κοντά στον Πύργο του Άιφελ, σκοτώνοντας έναν Γερμανό τουρίστα και τραυματίζοντας άλλους δύο.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Θερινές εκπτώσεις 2025: Πότε ξεκινούν, ποια Κυριακή είναι ανοιχτά τα καταστήματα

    Στις 14 Ιουλίου ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις 2025, οι οποίες...

    Στεγαστικό και εμπορικές τιμές «παγώνουν» τις αντικειμενικές έως και το 2027

    Η εκτόξευση των εμπορικών τιμών ακινήτων σε όλη τη χώρα έχει οδηγήσει...

    To σέξι φετίχ της Μπεζαντάκου σε δημοπρασία

    Χαμός με τη Στέλλα Μπεζαντάκου και το «μπλουζάκι της» στη Θεσσαλονίκη. Ενα t-shirt με...

    Ο γιος της Αχτσιόγλου και του Τζανακόπουλου έσβησε κεράκια παρέα με τον… Spider-Μan

    Ο… Spider-Man Aρης έγινε τεσσάρων ετών και λίγο πρoτού έρθει στη...