Κικίλιας: Εθνική προσπάθεια η αντιμετώπιση των πυρκαγιών

    Ημερομηνία:

    Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Στούντιο με Θέα», μίλησε για την επόμενη αντιπυρική περίοδο, τονίζοντας ότι «φέτος θα ριχτούν στη μάχη 15.000 μόνιμοι πυροσβέστες και 2.500 εποχικοί, ο μεγαλύτερος αριθμός που είχαμε ποτέ».

    «Αυτό όμως δεν φτάνει», παρατήρησε ο κ. Κικίλιας και συμπλήρωσε, «χρειάζεται μια συλλογική συνείδηση και μια κουλτούρα αντιμετώπισης κρίσεων».

    Στη συνέχεια απηύθυνε έκκληση στα κόμματα να αφήσουν έξω από το πεδίο της πολιτικής αντιπαράθεσης την προσπάθεια που θα καταβληθεί για να αντιμετωπιστούν οι πυρκαγιές, χαρακτηρίζοντας «εθνική προσπάθεια» το όλο εγχείρημα.

    Σε ότι αφορά την πρόσφατη φωτιά στα Πιέρια Όρη και τα παράπονα κατοίκων που μιλάνε για ολιγωρίες, απάντησε ότι «η αντίδραση της Πυροσβεστικής και όλων των εμπλεκομένων δυνάμεων ήταν επιτυχής. Αυτή η έρπουσα φωτιά ήταν πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί και θα μπορούσε να καίει για 20 μέρες».

    Ερωτηθείς για την παραγγελία των καναντέρ και πότε αυτά θα έρθουν στη χώρα μας, απάντησε ότι οι παραλαβές θα ξεκινήσουν το 2025.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Γιατί η Μιχαήλ Βόδα είναι ο πιο δροσερός δρόμος για ποδήλατο στην Αθήνα

    Στην κορύφωση του πρώτου μεγάλη καύσωνα, την Παρασκευή 27...

    Οι 10.000 από τους 80.000 που έφυγαν από το Ισραήλ εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα

    Η γαλλική εφημερίδα La Croix σε δημοσίευμα της με...

    Κέιτ Μίντλετον: Ανοίγεται για την περιπέτεια και την ανάρρωσή της από τον καρκίνο

    Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον, μίλησε για την ανάρρωσή της από τον καρκίνο, καθώς...

    ΠΑΤΡΑ – Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ιτεών: Λαϊκή βραδιά το Σάββατο

    ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ “Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ιτεών διοργανώνει και φέτος όπως κάθε...