Ισραήλ: Ακροδεξιός υπουργός του Ισραήλ γελοιοποιεί σε ανάρτηση το σημερινό πλήγμα στο Ιράν – «Νούλα»

    Ημερομηνία:

    Ο ακροδεξιός υπουργός Εθνικής Ασφαλείας της ισραηλινής κυβέρνησης Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ κατηγορείται ότι πλήττει την στρατηγική του Ισραήλ απέναντι στην Τεχεράνη αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ευθύνη για τις εκρήξεις που αναφέρθηκαν το πρωί στο Ιράν ανήκει στο Ισραήλ.

    Ούτε ο ισραηλινός στρατός, αλλά ούτε και η κυβέρνηση, θέλησαν να σχολιάσουν τις εκρήξεις που αναφέρθηκαν στο Ιράν και αποδόθηκαν στο Ισραήλ από αμερικανούς αξιωματούχους τους οποίους επικαλέσθηκαν μέσα ενημέρωσης των ΗΠΑ.

    Υποστηρικτής της σκληρής γραμμής στην αντιπαράθεση ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν, ο Μπεν Γκβιρ, μέλος του ισραηλινού συμβουλίου ασφαλείας, ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Χ το καυστικό και ειρωνικό «Dardaleh!» που στα εβραϊκά σημαίνει «νούλα» ή «αξιοθρήνητη», επικρίνοντας εμμέσως την χλιαρότητα του πλήγματος και αποδίδοντάς το στο Ισραήλ.

    Η ανάρτηση του Μπεν Γκβιρ προκάλεσε κατακλυσμό επικρίσεων στα κοινωνικά μέσα και στα τηλεοπτικά δίκτυα του Ισραήλ. Η βουλευτής του Εργατικού Κόμματος έγραψε: «Αντίδραση αντάξια του εθνικού μας πυρομανή».

    Για τον Σάιελ Μπεν-Εφρέμ, πανεπιστημιακό και δημιουργό podcast Γεωπολιτικής, ο Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ «επιβεβαιώνει την ισραηλινή επιχείρηση ΚΑΙ την γελοιοποιεί».

    Κάνοντας αυτό «αφαιρεί από το Ισραήλ την δυνατότητα να αντιτείνει μία αξιόπιστη διάψευση και βλάπτει την αποτρεπτική του ικανότητα. Είναι ντροπή για έναν υπουργό», έγραψε στο Χ.

    Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim αναδημοσίευσε την ανάρτηση του Μπεν Γκβιρ στο Χ.

    «Το Ισραήλ είναι μία ισχυρή χώρα», έγραψε η βουλευτής που είναι μέλος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Ασφαλείας της Κνεσέτ, συγκεντρώνοντας καυστικά σχόλια στο Χ.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    «Δεν μπορώ να ξεπεράσω την πρώην μου – Με απατούσε αλλά της δίνω ακόμη χρήματα»

    Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που έπειτα από έναν...

    Ο Άγιος Ανδρέας και τα έθιμα που σχετίζονται με τη γιορτή του

    Ο Άγιος Ανδρέας είναι ο προστάτης των ψαράδων και των γεωργών....

    Αυτά τα 6 ζώδια επιλέγουν τη συγχώρεση αντί για την εκδίκηση

    Το πιθανότερο είναι ότι κάποια στιγμή στη ζωή σας, ...

    Μια δικηγόρος διαζυγίων γράφει για τα τρία πιο κοινά λάθη των αντρών που οδηγούν στη διάλυση ενός γάμου

    Κάθε σχέση είναι μοναδική, ωστόσο μια δικηγόρος που αναλαμβάνει...