Υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα: Αυτά τα 4 συνδέονται περισσότερο με τον πρόωρο θάνατο

    Ημερομηνία:

    Οι άνθρωποι που καταναλώνουν πολλά υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα από εκείνους που δεν το κάνουν, διαπιστώνει μια μελέτη. Αλλά κάποια από αυτά τα τρόφιμα φαίνεται ότι αυξάνουν τον κίνδυνο περισσότερο από άλλα.

    Τα επεξεργασμένα κρέατα, τα ποτά με ζάχαρη ή τεχνητά γλυκαντικά, τα επιδόρπια με γαλακτοκομικά και τα είδη πρωινού που περιέχουν ζάχαρη συνδέονται με τον πρόωρο θάνατο από κάθε αιτία, διαπίστωσαν οι συντάκτες της έρευνας που δημοσιεύτηκε στο The BMJ. Ειδικά τα επεξεργασμένα κρέατα (λουκάνικα, μπέικον, αλλαντικά κτλ) συνδέονται με τον μεγαλύτερο κίνδυνο.

    Φλίγκος

    Όπως είπε στο CNN ο επικεφαλής της έρευνας και καθηγητής κλινικής επιδημιολογίας και διατροφής στο Harvard T.H. Chan School of Public Health, Mingyang Song, η σχέση ανάμεσα στα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα και τον πρόωρο θάνατο είναι «ήπια» και όχι εξίσου δυνατή ανάμεσα σε όλα τα τρόφιμα  αυτού του είδους. «Η σύνδεση οφείλεται κυρίως σε μερικές υποκατηγορίες».

    Η σύνδεση ανάμεσα στα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα φαίνεται να μειώνεται εάν η συνολική διατροφή του ατόμου είναι υγιεινή, όμως οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι εάν κάποιος καταναλώνει όσο το δυνατόν λιγότερα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα, κάνει μακροπρόθεσμα καλό στην υγεία του.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Απόστολος Κατσιφάρας: 20 χρόνια προσφοράς στο αναπηρικό κίνημα

    Σε ανάρτησή του ο πρώνη περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας σημείωσε: Επετειακή...

    Σοκ με την Ιμάν Κελίφ: Διέρρευσε ιατρική έκθεση που «αποδεικνύει πως είναι βιολογικά «άρρεν»

    Τα αποτελέσματα του τεστ φύλλου που είχε υποβληθεί η...

    Προσωπικός αριθμός: Πώς θα εκδίδεται – «Έρχεται να δώσει λύση σε ένα τεράστιο ζήτημα»

    Οι πολίτες μπορούν από αύριο, Τρίτη 3 Ιουνίου, να...