Υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα: Αυτά τα 4 συνδέονται περισσότερο με τον πρόωρο θάνατο

    Ημερομηνία:

    Οι άνθρωποι που καταναλώνουν πολλά υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να πεθάνουν πρόωρα από εκείνους που δεν το κάνουν, διαπιστώνει μια μελέτη. Αλλά κάποια από αυτά τα τρόφιμα φαίνεται ότι αυξάνουν τον κίνδυνο περισσότερο από άλλα.

    Τα επεξεργασμένα κρέατα, τα ποτά με ζάχαρη ή τεχνητά γλυκαντικά, τα επιδόρπια με γαλακτοκομικά και τα είδη πρωινού που περιέχουν ζάχαρη συνδέονται με τον πρόωρο θάνατο από κάθε αιτία, διαπίστωσαν οι συντάκτες της έρευνας που δημοσιεύτηκε στο The BMJ. Ειδικά τα επεξεργασμένα κρέατα (λουκάνικα, μπέικον, αλλαντικά κτλ) συνδέονται με τον μεγαλύτερο κίνδυνο.

    GLEARNET

    Όπως είπε στο CNN ο επικεφαλής της έρευνας και καθηγητής κλινικής επιδημιολογίας και διατροφής στο Harvard T.H. Chan School of Public Health, Mingyang Song, η σχέση ανάμεσα στα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα και τον πρόωρο θάνατο είναι «ήπια» και όχι εξίσου δυνατή ανάμεσα σε όλα τα τρόφιμα  αυτού του είδους. «Η σύνδεση οφείλεται κυρίως σε μερικές υποκατηγορίες».

    Η σύνδεση ανάμεσα στα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα φαίνεται να μειώνεται εάν η συνολική διατροφή του ατόμου είναι υγιεινή, όμως οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι εάν κάποιος καταναλώνει όσο το δυνατόν λιγότερα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα, κάνει μακροπρόθεσμα καλό στην υγεία του.

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Πώς δημιουργήθηκαν τα 10 ακριβότερα σκηνικά στην ιστορία του σινεμά

    Η παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών δεν είναι για τους αδύναμους...

    Τα 10 πιο εμβληματικά sneakers στην ιστορία του σινεμά

    Οι ταινίες με αθλητικά παπούτσια θα μπορούσαν να είναι...

    Κρατήστε σημειώσεις: Αυτές είναι οι σωστές μερίδες των αγαπημένων μας φαγητών

    Οι περισσότεροι αν όχι όλοι μας, έχουμε μπει έστω...