Ύπνος: Ποια είναι η καλύτερη ώρα για την υγεία της καρδιάς, σύμφωνα με μελέτη

    Ημερομηνία:

    Σύμφωνα με μια μελέτη στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο ύπνος πολύ νωρίς το βράδυ μπορεί να μην είναι η καλύτερη στρατηγική ύπνου για την υγεία σας.

    Φλίγκος

    Η έρευνα έδειξε ότι ο ύπνος μεταξύ 10 μ.μ. και 11 μ.μ. θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

    Οι συμμετέχοντες στη μελέτη φορούσαν συσκευές στους καρπούς τους για τη συλλογή δεδομένων, τα οποία έδειξαν ότι ο ύπνος πριν από τις 10 μ.μ. και μετά τις 11 μ.μ. συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου. Οι συγγραφείς της μελέτης, οι οποίοι εργάζονταν για την εταιρεία τεχνολογίας υγείας Huma, ανέφεραν ότι αυτή η ώρα μεταξύ των 10 και 11 μ.μ. «συνδέεται με τη χαμηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων».

    Τα ευρήματα της μελέτης έδειξαν επίσης ότι η συσχετισμός μεταξύ της ώρας ύπνου και του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου ήταν υψηλότερος για τις γυναίκες.

    ICECAP

    Οι συγγραφείς επικαλέστηκαν επίσης μια άλλη μελέτη, η οποία βασίστηκε σε ερωτηματολόγια σχετικά με τις συνήθειες ύπνου, η οποία έδειξε ότι οι καθυστερημένες ώρες ύπνου και αφύπνισης συνδέονται με υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας.

    Η ανεπαρκής ποσότητα ύπνου έχει συνδεθεί με καταστάσεις όπως:

    • η υπέρταση,
    • η παχυσαρκία και
    • ο διαβήτης.

    Έρευνα της Αμερικανικής Ακαδημίας Ιατρικής Ύπνου διαπίστωσε επίσης ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται 7 έως 8 ώρες τη νύχτα είναι πιο παραγωγικοί από εκείνους που κοιμούνται 6 ώρες. Εν τω μεταξύ, μια άλλη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Experimental Psychology, έδειξε ότι η απώλεια ακόμη και 2 ωρών ύπνου τη νύχτα μπορεί να κάνει κάποιον πιο επιρρεπή στον θυμό.

     

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Εμπόδιο ή σύμμαχος η αυτοϊκανοποίηση στο γάμο; Μία ψυχοθεραπεύτρια εξηγεί πότε υπάρχει πρόβλημα

    ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: https://ygeiasthemata.gr/%ce%b5%ce%bc%cf%80%cf%8c%ce%b4%ce%b9%ce%bf-%ce%ae-%cf%83%cf%8d%ce%bc%ce%bc%ce%b1%cf%87%ce%bf%cf%82-%ce%b7-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%bf%cf%8a%ce%ba%ce%b1%ce%bd%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%83%ce%b7/

    Οι Φρουροί της Επανάστασης απειλούν να «ανοίξουν τις πύλες της κολάσεως» σε τυχόν επίθεση των ΗΠΑ ή του Ισραήλ

    Ο επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης, του ιδεολογικού στρατού του Ιράν,...

    Τέλειες τηγανητές πατάτες με την αλάνθαστη τεχνική των 2 σταδίων

    Αν συμφωνήσουμε πως οι τέλειες τηγανητές πατάτες είναι τραγανές απ’ έξω...

    Μαρίνα Σάττι για Eurovision: Δεν είναι σαν το πρότζεκτ το δικό μου που εγώ κάνω ό,τι θέλω, υπάρχουν κάποιοι κανόνες

    Για τη Μαρίνα Σάττι, που εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Eurovision το 2024...