Ένα πρώτο μέρος γεμάτο γκολ και με τη Φιορεντίνα νικήτρια! Μετά την απώλεια του Conference League στην «OPAP Arena» από τον Ολυμπιακό, οι Βιόλα τουλάχιστον πανηγύρισαν νίκη… παρηγοριάς στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος με 3-2 στην έδρα της Αταλάντα, την οποία περιόρισαν να τερματίσει στην τέταρτη θέση της Serie A.
Λαϊκά δικαστήρια από τους οπαδούς
Η «πληγή» των χαμένων τελικών για τη Φιορεντίνα δεν μπορεί να κλείσει. Οι Βιόλα έχουν ηττηθεί σε τρεις τελικούς τον τελευταίο έναν χρόνο, με αποκορύφωμα φυσικά αυτόν της «OPAP Arena» απέναντι στον Ολυμπιακό, κάτι που οι οπαδοί της δυσκολεύονται να αποδεχθούν.
Μάλιστα, οι ultras της Φιορεντίνα είχαν μια έντονη συζήτηση με τους παίκτες τους μετά το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς. Οι ποδοσφαιριστές των Βιόλα κατευθύνθηκαν προς το πέταλο και τα… άκουσαν από τους οπαδούς τους που τραγουδούσαν δυνατά «Σεβαστείτε τη φανέλα μας».
Οι παίκτες παρέμειναν σιωπηλοί στο κράξιμο, με τον αρχηγό Μπιράγκι να δηλώνει μετά το παιχνίδι: «Δεν ήταν τα καλύτερα λόγια αυτά που μας είπαν αλλά πρέπει να μείνουν μεταξύ μας. Πρέπει πάντα να τιμάμε τη φανέλα της Φιορεντίνα».