Τα κρούσματα στην Ευρώπη ξεπέρασαν τα 25 εκατομμύρια

    Ημερομηνία:

    Τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στην Ευρώπη ξεπέρασαν τα 25 εκατομμύρια, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters, την ώρα που πολλές χώρες επαναφέρουν ή παρατείνουν τα περιοριστικά μέτρα καθώς η αναζωπύρωση της πανδημίας απειλεί με κατάρρευση τις υπηρεσίες υγείας.

    Η Ευρώπη έχει καταγράψει τουλάχιστον 25.016.506 κρούσματα και 559.863 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας. Η ήπειρος, όπου κατοικεί μόλις το ένα δέκατο του παγκόσμιου πληθυσμού, παραμένει η περιοχή που έχει πληγεί περισσότερο στον κόσμο, με σχεδόν το 30% των συνολικών κρουσμάτων και θανάτων.

    Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε την Τρίτη πιο σκληρά μέτρα, διάρκειας τουλάχιστον έξι εβδομάδων, προειδοποιώντας ότι η νέα μετάλλαξη του SARS-CoV-2 που πρωτοεμφανίστηκε στη χώρα του εξαπλώνεται ταχύτατα και μπορεί να οδηγήσει στα όριά του το εθνικό σύστημα υγείας μέσα σε 21 ημέρες. Η Γερμανία, με περίπου 600 θανάτους την ημέρα, κατά μέσο όρο, παρέτεινε το πανεθνικό λοκντάουν μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου και η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ επισήμανε ότι τα νοσοκομεία και ιδίως οι μονάδες εντατικής θεραπείας είναι ήδη υπερπλήρη. Στην Ιταλία, οι περιορισμοί παρατάθηκαν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

    Φλίγκος
    ICECAP

    Κοινοποίηση:

    Τελευταία Νέα

    Κοινοποίηση:

    Περισσότερα Άρθρα
    Σχετικα

    Τον βρήκε τραυματία και τον πήγε στο νοσοκομείο με τη… νεκροφόρα!

    Ένα ακόμα τροχαίο σημειώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες...

    Η Κένταλ Τζένερ πόζαρε… μπρούμυτα σε παραλία και ξεσήκωσε τους followers της στο Instagram – Δείτε φωτογραφίες

    Τις καμπύλες που την έχουν κάνει διάσημη επέδειξε για...

    «Η Κουτσελίνη κάνει μια εκπομπή “Ψέματα με τη Ζήνα”, όταν ξεπλένει δικηγόρους»

    Ποιος γνωστός κύριος της σόουμπιζ τα έβαλε με τη Ζήνα...

    Μειώθηκαν οι δισεκατομμυριούχοι της Βρετανίας – Τα ελληνικά ονόματα της λίστας

    Είναι μια κακή εποχή για τους δισεκατομμυριούχους, ειδικά για...